Рецепт Морквяний пиріг фото

Морквяний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Яйця , Морква
ПП рецепти
Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Солодкий ароматний пиріг з моркви, причому її саму в пирозі зовсім не відчувається. На смак можна відчути апельсин, корицю.

Опис приготування:

Приготуйте морквяний пиріг з моркви, цукру, масла, борошна, яєць, гашеного соди і спецій. Таке пиріг запікайте в мультиварці або духовці.

  • Морква - 3 штуки
  • Цукор - 175 грам
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Апельсинова цедра - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 175 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет 9-проц. Або лимонний сік - 1 Ст. Ложка (погасити соду)
  • Обкладинка - 0, 5-1 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
морквяний пиріг - фото крок 1
1. Приготуємо продукти.
морквяний пиріг - фото крок 2
2. Морква потрібно вимити, почистити і натерти на дрібній тертці.
морквяний пиріг - фото крок 3
3. Морква з'єднуємо з жовтками яєць і цукром.
морквяний пиріг - фото крок 4
4. Додаємо борошно, олія, гашене лимонним соком або оцтом соду, корицю, цедру і мускатний горіх. Перемішуємо.
морквяний пиріг - фото крок 5
5. Білки збиваємо до стійких піків.
морквяний пиріг - фото крок 6
6. Вводимо їх в тісто.
морквяний пиріг - фото крок 7
7. Тісто для пирога готове.
морквяний пиріг - фото крок 8
8. Змащуємо рослинним маслом форму. Переливаємо тісто. Випікаємо в режимі"Випічка" 50 хвилин. У духовці запікаємо при температурі 180 градусів.
морквяний пиріг - фото крок 9
9. Пиріг готовий. Витягуємо з форми.
морквяний пиріг - фото крок 10
10. Перевертаємо красивою стороною вгору. Остужіваем. Морквяний пиріг готовий!

Схожі рецепти