Морквяний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий ароматний пиріг з моркви, причому її саму в пирозі зовсім не відчувається. На смак можна відчути апельсин, корицю.
Приготуйте морквяний пиріг з моркви, цукру, масла, борошна, яєць, гашеного соди і спецій. Таке пиріг запікайте в мультиварці або духовці.
- Морква - 3 штуки
- Цукор - 175 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Апельсинова цедра - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 175 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет 9-проц. Або лимонний сік - 1 Ст. Ложка (погасити соду)
- Обкладинка - 0, 5-1 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
1. Приготуємо продукти.
2. Морква потрібно вимити, почистити і натерти на дрібній тертці.
3. Морква з'єднуємо з жовтками яєць і цукром.
4. Додаємо борошно, олія, гашене лимонним соком або оцтом соду, корицю, цедру і мускатний горіх. Перемішуємо.
5. Білки збиваємо до стійких піків.
6. Вводимо їх в тісто.
7. Тісто для пирога готове.
8. Змащуємо рослинним маслом форму. Переливаємо тісто. Випікаємо в режимі "випічка" 50 хвилин. У духовці запікаємо при температурі 180 градусів.
9. Пиріг готовий. Витягуємо з форми.
10. Перевертаємо красивою стороною вгору. Остужіваем. Морквяний пиріг готовий!