Морквяний пиріг на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Домашні морквяні пироги дуже смачні. В даному рецепті для аромату додана кориця і цедра лимона. З морквяної випічкою прянощі дуже добре поєднуються і надають їй особливий смак.
Опис приготування:
Морквяне тісто приготовлено на основі сметани. Для пирога вибираємо жирну і густу сметану. Прянощі корегуйте на свій смак. Насіння соняшнику добре підходять до морквяної випічці, але можна використовувати інші насіння, горіхи і сухофрукти, за смаком.
- Морква - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 100 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вершкове масло - 80 грам
- Насіння соняшника - 30-50 грам
- Кориця мелена - 2 щіпки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Ванільна настоянка - 1 За смаком
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Яйця, сіль і цукор відправляємо в миску.
Перемішуємо блендером.
Додаємо сметану і м'яке вершкове масло. Ще раз перемішуємо.
Насипаємо в миску терту моркву і насіння.
Додаємо корицю і настойку ванілі.
Насипаємо борошно.
Знімаємо з лимона цедру і додаємо в миску. Насипаємо соду і гасимо її соком лимона. Все перемішуємо.
Готове тісто перекладаємо в силіконову форму. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 35-40 хвилин. Режим конвекції Vklyuchaem.
Готовий морквяний пиріг посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!