Морквяний пиріг на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Домашні морквяні пироги дуже смачні. В даному рецепті для аромату додана кориця і цедра лимона. З морквяної випічкою прянощі дуже добре поєднуються і надають їй особливий смак.
Морквяне тісто приготовлено на основі сметани. Для пирога вибираємо жирну і густу сметану. Прянощі корегуйте на свій смак. Насіння соняшнику добре підходять до морквяної випічці, але можна використовувати інші насіння, горіхи і сухофрукти, за смаком.
- Морква - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 100 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вершкове масло - 80 грам
- Насіння соняшника - 30-50 грам
- Кориця мелена - 2 щіпки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Ванільна настоянка - 1 За смаком
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка

Підготуємо інгредієнти.

Яйця, сіль і цукор відправляємо в миску.

Перемішуємо блендером.

Додаємо сметану і м'яке вершкове масло. Ще раз перемішуємо.

Насипаємо в миску терту моркву і насіння.

Додаємо корицю і настойку ванілі.

Насипаємо борошно.

Знімаємо з лимона цедру і додаємо в миску. Насипаємо соду і гасимо її соком лимона. Все перемішуємо.

Готове тісто перекладаємо в силіконову форму. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 35-40 хвилин. Режим конвекції Vklyuchaem.

Готовий морквяний пиріг посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!