Рецепт Млинці з яблуками фото

Млинці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування
На полуденок, На швидку руку, На святковий стіл, На сніданок, Новий рік
Випічка, Млинці

У нас в родині є традиція - в неділю вранці ми печемо млинці. У стрічці-осінній сезон особливо популярні борошняні млинці з яблуками. Я випікаю цілу купу млинців, яка за хвилини зникає.

Для початку приготуємо начинку з яблук, а потім візьмемося за тісто і млинці.

Отже, як приготувати начинку для млинчиків з яблуками?

1. Яблука промийте, зніміть шкірку і виріжте серцевину. Наріжте невеликими кубиками або полудолькамі.

2. Додайте до нарізаним яблукам сік лимона, корицю і лимонну цедру. Перемішайте.

3. У невеликій каструльці розтопіть на середньому вогні вершкове масло і додайте до нього шість столових ложок цукру, постійно помішуючи. В отриманий сироп викладіть яблука і смажте їх до м'якості. Постійно помішуйте, якщо треба, сбавьте вогонь. Коли яблука стануть м'якими і повністю покриються карамеллю, зніміть їх з плити.

4. Тепер візьмемося за млинці. У велику миску викладіть просіяне борошно, ложку сахара, молоко, яйця, воду, сіль, капніть рослинного масла. Заважайте дерев'яною ложкою або віночком. Рідина (молоко і воду) краще вводити поступово. Наша задача - тісто без грудок. Воно повинно бути рідким.

5. Розігрійте сковороду. Для смаження млинців я використовую суміш рослинного і вершкового масла. І того, і іншого беру по трохи. Головне - добре прогріта сковорода. Тонким шаром розподіліть тісто по всій поверхні сковороди. Я млинці НЕ прожарюю до кінця. Як тільки тісто затвердіє з двох сторін, але ще не порижеет, тут же вибираю на тарілку. Поки смажиться наступний млинець, наповнюю попередній начинкою. Загортати млинці можна трубочкою або конвертиком. У зв'язку з тим, що млинці з начинкою ще раз буду прогрівати, загортаю їх конвертиком. Таким чином смажимо все млинці і загортаємо в них начинку.

6. Готові конвертики або трубочки викладаємо в сковороду на вершкове масло і злегка обсмажуємо з двох сторін. Подавати млинці з яблуками можна зі сметаною або збитими вершками. Якщо бажаєте, їх можна присипати цукровою пудрою або шоколадом. А можна зробити суміш з тертого шоколаду і декількох пучок подрібненого гострого перцю! Іноді корисно в розмірене життя привнести перчинку!

Смачного!

  • Борошно - 120 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода (кип'ячена) - 0, 5 склянки
  • Цукор - 7 Ст. Ложок (з них 6 ст.Л. - для начинки з яблук)
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 6-8 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Яблука - 5-6 штук
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
Для початку приготуємо начинку з яблук, а потім візьмемося за тісто і млинці.

Отже, як приготувати начинку для млинчиків з яблуками?

1. Яблука промийте, зніміть шкірку і виріжте серцевину. Наріжте невеликими кубиками або полудолькамі.

2. Додайте до нарізаним яблукам сік лимона, корицю і лимонну цедру. Перемішайте.

3. У невеликій каструльці розтопіть на середньому вогні вершкове масло і додайте до нього шість столових ложок цукру, постійно помішуючи. В отриманий сироп викладіть яблука і смажте їх до м'якості. Постійно помішуйте, якщо треба, сбавьте вогонь. Коли яблука стануть м'якими і повністю покриються карамеллю, зніміть їх з плити.

4. Тепер візьмемося за млинці. У велику миску викладіть просіяне борошно, ложку сахара, молоко, яйця, воду, сіль, капніть рослинного масла. Заважайте дерев'яною ложкою або віночком. Рідина (молоко і воду) краще вводити поступово. Наша задача - тісто без грудок. Воно повинно бути рідким.

5. Розігрійте сковороду. Для смаження млинців я використовую суміш рослинного і вершкового масла. І того, і іншого беру по трохи. Головне - добре прогріта сковорода. Тонким шаром розподіліть тісто по всій поверхні сковороди. Я млинці НЕ прожарюю до кінця. Як тільки тісто затвердіє з двох сторін, але ще не порижеет, тут же вибираю на тарілку. Поки смажиться наступний млинець, наповнюю попередній начинкою. Загортати млинці можна трубочкою або конвертиком. У зв'язку з тим, що млинці з начинкою ще раз буду прогрівати, загортаю їх конвертиком. Таким чином смажимо все млинці і загортаємо в них начинку.

6. Готові конвертики або трубочки викладаємо в сковороду на вершкове масло і злегка обсмажуємо з двох сторін. Подавати млинці з яблуками можна зі сметаною або збитими вершками. Якщо бажаєте, їх можна присипати цукровою пудрою або шоколадом. А можна зробити суміш з тертого шоколаду і декількох пучок подрібненого гострого перцю! Іноді корисно в розмірене життя привнести перчинку!

Смачного!

Схожі рецепти