Рецепт Млинці «Вологодське мереживо» фото

Млинці «Вологодське мереживо»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл , На сніданок , Масляна
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 20
Час приготування: 45 хв.

Рецепт цих млинців обов'язково повинен бути у кожної господині. Млинці виходять тоненькі, з красивим візерунковим мереживом. Готувати їх швидко і просто. Беріть на замітку рецепт!

Опис приготування:

Якщо ви ще жодного разу не пекли млинці"Вологодське мереживо" , то зараз саме час це зробити. Млинці виходять тонкими, мереживними, дуже привабливими на вигляд і до того ж смачними. Готувати їх просто, дотримуйтесь покроковому рецептом і все вийде, навіть перший млинець не буде комом. З кількості інгредієнтів зазначених в рецепті виходить приблизно 20 млинців, в залежності від діаметра сковороди.

  • Яйця - 2-3 штук(2 великих або 3 дрібних)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Кефір - 400 мілілітрів (або кисле молоко)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(3, 5 ст.Ложки - в тісто, 0, 5 ст.Ложки - для змазування сковороди перед випічкою першого млинця)
  • Борошно - 260 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Окріп - 200 мілілітрів
млинці
Підготуйте інгредієнти.
млинці
У миску вбийте яйця, додайте сіль, цукор, збийте міксером.
млинці
Влийте кефір (або кисле молоко).
млинці
Додайте борошно, замісіть тісто міксером.
млинці
В окріп всипте соду, почнеться бурхливе бульбашкової бродіння.
млинці
Влийте окріп з содою в тісто, збийте, додайте рослинне масло.
млинці
Розмішайте тісто з маслом, воно виходить рідке, з великою кількістю дрібних бульбашок, які і створять при випіканні візерунки.
млинці
Перед випіканням першого млинця змастіть сковороду рослинною олією і добре прогрійте, смажте млинці з двох сторін. Вони виходять дійсно мереживні і тонкі.
млинці
Подавайте млинці до чаю або кави, з джемом, варенням, медом, згущеним молоком, сметаною, свіжими ягодами.

Схожі рецепти