Рецепт Млинці «монастирські» фото

Млинці «монастирські»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Крупи, Молоко, Пшоно і пшениця, Дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл, На сніданок, Масляна
Випічка, Млинці

"монастирських" млинців величезна кількість. Але перш за все прийнято вважати, що це рецепт старовинний і його передають з покоління в покоління. Пропоную рецепт млинців з духовного центру свого краю.

На приготування млинців потрібен час. Дуже важливо правильно обсмажити їх, щоб вони не поламалися. Муки в тесті порівняно мало, цим пояснюється їх ламкість. Але при правильному підході до процесу результат вас приємно порадує.

  • Пшоно - 1 Склянка (стакан об'ємом 200 мл.)
  • Молоко - 750 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 5 Ст. Ложок (з гіркою)
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка (сухі)
  • Смалець свинячий - 2 Ст. Ложки
млинці
Підготуйте необхідні інгредієнти.
млинці
З пшона і 500 мл. Води зваріть кашу. Охолодіть до кімнатної температури. Перекладіть в чашу. Додайте яйця, сіль, цукор і пробийте занурювальним блендером до однорідної маси.
млинці
В 250 мл. Молока розчиніть дріжджі.
млинці
У чашу додайте молочно-дріжджову суміш і борошно. Пробийте ще раз блендером. Тісто по густоті повинно вийти як жирна ряжанка.
млинці
Тісто накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.
млинці
Після закінчення часу на млинцевому тесті з'являться помітні бульбашки і воно трохи збільшиться в об'ємі. Додайте в нього розтоплений смалець. Перемішайте. Тісто готове для випічки.
млинці
Добре розігрійте сковороду. Змастіть її смальцем один раз, в подальшому випікайте на сухій сковороді. Налийте невелику кількість тіста на сковороду, розподіліть і випікайте на вогні трохи нижче середнього. Не поспішайте перевертати млинець. Верх його повинен помітно підсохнути і покритися дірочками. Якщо підсмикнути край лопаткою, він повинен легко відставати від сковороди. Тільки за цих умов можна перевернути млинець на іншу сторону, в іншому випадку, він зламається.
млинці
Перевернувши млинець обсмажте іншу сторону протягом 2-3 хвилин.
млинці
Млинці складайте стопкою. При бажанні змастіть маслом.
млинці
Подавайте млинці на стіл гарячими з улюбленими добавками. Смачного!

Схожі рецепти