Млинці ажурні
(покроковий рецепт з фото)
З приготуванням ніжних, смачних, тонких ажурних млинчиків впорається навіть починаюча господиня. Адже в цьому немає нічого складного. Переконайтеся самі.
Секрет приготування ажурних млинців складається в заварний тесті. Готуйте його так: в миску розбийте яйця, додайте цукор, сіль, соду і розмішайте, додайте теплий кефір і борошно. Молоко доведіть до кипіння і влийте в тісто тонкою цівкою, постійно помішуючи. Так тісто заварюється. Ретельно перемішайте, щоб не було грудок, додайте пару ложок рослинного масла і випікання млинці на чавунній сковороді на сильному вогні. Подати такі млинці можна відразу, або з начинкою на ваш смак. Смачного!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Кефір - 0, 5 L
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
У миску розбийте яйця, додайте цукор, сіль, соду і розмішайте.
Кефір трохи підігрійте, щоб він став теплим і додайте до яєць.
Потім додайте борошно, перемішайте і влийте доведене до кипіння молоко. Молоко лийте тонкою цівкою постійно помішуючи. Доведіть тісто до потрібної консистенції, при необхідності додавши трохи борошна. У готове тісто даси пару ложок рослинного масла і перемішайте.
Для млинців краще взяти сковороду з товстим дном, в ідеалі «бабусину» чавунну. Змастіть її рослинним маслом і добре розігрійте на сильному вогні. Випікаючи млинці з двох сторін.