Рецепт Медовий торт з кремом чіз фото

Медовий торт з кремом чіз
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир, Мед
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Такий медовик ви ще не пробували! Відкриті коржі дуже делікатно просочуються кремом чіз. Та й в смаку приємно гармоніюють. Спробуйте!

Незважаючи на те, що коржі виходять з пісочного медового тіста, вони відмінно встигають просочитися кремом. Для додаткового смаку між коржами можна додати по крему трохи ягідного конфітюру, бажано з кислинкою.

  • Вершкове масло - 300 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Мед - 50 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Борошно - 3-4 склянок
  • Сода - 1 чайних ложок
  • Вершки - 400 грам (від 33% жирності)
  • Сир сирний - 400 грам
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
медовий торт з кремом чіз - фото крок 1
Для приготування торта підготуйте всі необхідні інгредієнти.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 2
У простору каструлю викладіть вершкове масло, мед і цукор. Поставте на вогонь і нагрівайте до повного розчинення, щоб всі продукти перемішалися в однорідну масу.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 3
Потім додайте соду і перемішайте. Маса почне пінитися і збільшуватися в об'ємі. Тримайте каструлю на вогні до тих пір, поки піна не стане золотистого кольору. Не забувайте постійно перемішувати. Потім зніміть каструлю з вогню і остудіть масу до теплого стану.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 4
Додайте до маси яйця. Перемішайте.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 5
Поступово підсипати муку і замішують тісто. Воно буде трохи липнути до рук.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 6
Готове тісто приберіть в холодильник мінімум на 2-3 годину. За цей час воно охолоне і зовсім перестане липнути до рук.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 7
Для випічки розкачайте пласт тіста і виріжте з нього коло, в центрі якого врежьте отвір. Наколи тісто виделкою. Сильно тонко розкачувати не треба. Випікайте необхідну кількість коржів в духовці розігрітій до 180 градусів 8-10 хвилин. Найоптимальніше для торта - 3 коржа.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 8
Для крему збийте жирні вершки з цукровою пудрою в пишний, стабільний крем. Додайте вершковий, сир. Все добре перемішайте до отримання однорідної крему чіз.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 9
На перший корж відсадити крем за допомогою кондитерського мішка.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 10
Зберіть так все три коржа. Нанесіть крем на верхній корж. Зібраний торт поставте в коробку для торта і накрийте герметично кришкою. Залиште його просочуватися на добу.
У закритій упаковці вся волога від крему буде вбиратися в коржі, тим самим, їх відмінно оживляти.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 11
Готовий торт прикрасьте на свій смак квітами.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 12
Можна прикрасити торт печивом. Якщо ви готуєте торт імениннику або просто хочете привітати зі знаменною датою, спечіть із залишків тіста невеликий коржик і напишіть ім'я або текст привітання з допомогою кондитерського мішка з тонкою насадкою.
медовий торт з кремом чіз - фото крок 13
Або прикрасьте торт фруктами. Приємного чаювання!

Схожі рецепти