Медовий торт з кремом чіз
(покроковий рецепт з фото)
Такий медовик ви ще не пробували! Відкриті коржі дуже делікатно просочуються кремом чіз. Та й в смаку приємно гармоніюють. Спробуйте!
Незважаючи на те, що коржі виходять з пісочного медового тіста, вони відмінно встигають просочитися кремом. Для додаткового смаку між коржами можна додати по крему трохи ягідного конфітюру, бажано з кислинкою.
- Вершкове масло - 300 грам
- Цукор - 350 грам
- Мед - 50 грам
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 3-4 склянок
- Сода - 1 чайних ложок
- Вершки - 400 грам (від 33% жирності)
- Сир сирний - 400 грам
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
Для приготування торта підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У простору каструлю викладіть вершкове масло, мед і цукор. Поставте на вогонь і нагрівайте до повного розчинення, щоб всі продукти перемішалися в однорідну масу.
Потім додайте соду і перемішайте. Маса почне пінитися і збільшуватися в об'ємі. Тримайте каструлю на вогні до тих пір, поки піна не стане золотистого кольору. Не забувайте постійно перемішувати. Потім зніміть каструлю з вогню і остудіть масу до теплого стану.
Додайте до маси яйця. Перемішайте.
Поступово підсипати муку і замішують тісто. Воно буде трохи липнути до рук.
Готове тісто приберіть в холодильник мінімум на 2-3 годину. За цей час воно охолоне і зовсім перестане липнути до рук.
Для випічки розкачайте пласт тіста і виріжте з нього коло, в центрі якого врежьте отвір. Наколи тісто виделкою. Сильно тонко розкачувати не треба. Випікайте необхідну кількість коржів в духовці розігрітій до 180 градусів 8-10 хвилин. Найоптимальніше для торта - 3 коржа.
Для крему збийте жирні вершки з цукровою пудрою в пишний, стабільний крем. Додайте вершковий, сир. Все добре перемішайте до отримання однорідної крему чіз.
На перший корж відсадити крем за допомогою кондитерського мішка.
Зберіть так все три коржа. Нанесіть крем на верхній корж. Зібраний торт поставте в коробку для торта і накрийте герметично кришкою. Залиште його просочуватися на добу.
У закритій упаковці вся волога від крему буде вбиратися в коржі, тим самим, їх відмінно оживляти.
У закритій упаковці вся волога від крему буде вбиратися в коржі, тим самим, їх відмінно оживляти.
Готовий торт прикрасьте на свій смак квітами.
Можна прикрасити торт печивом. Якщо ви готуєте торт імениннику або просто хочете привітати зі знаменною датою, спечіть із залишків тіста невеликий коржик і напишіть ім'я або текст привітання з допомогою кондитерського мішка з тонкою насадкою.
Або прикрасьте торт фруктами. Приємного чаювання!