Рецепт Медовий торт із заварним кремом фото

Медовий торт із заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Мед
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 15
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Якщо вирішили побалувати себе солодким, то зверніть увагу на смачний рецепт, як приготувати медовий торт з заварним кремом. Цей рецепт трохи відрізняється від звичного по виду, але не до смаку.

Опис приготування:

Для цього торта не потрібно дуже тонко розкачувати коржі, краще залишити їх пишними. Ви можете замінити заварний крем згущеним молоком або сметанним кремом. Торт відмінно підходить для святкування Дня Народження, а також його можна зробити в якості частування до приходу гостей.

  • Цукор - 2 склянки(1 стакан для тесту, 1 стакан для крему)
  • Мед - 1/4 склянки
  • Вершкове масло - 345 грам(115 грам для тіста, 230 грам для крему)
  • Яйця - 2 штуки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Борошно - 5, 5 склянки(4, 5 склянки для тіста, 1 стакан для крему)
  • Молоко - 2 склянки
1
У сотейник викладіть 1 склянка цукру, додайте мед і 115 грамів вершкового масла. Надішліть сотейник на вогонь і розчиніть масу, доведіть її до освіти карамельного кольору.
2
В окремій мисці змішайте курячі яйця з розпушувачем, потім влийте тонкою цівкою медову суміш. Залиште до охолодження і додайте борошно, замісіть тісто.
3
Розділіть його на 4 частини. Кожну розкачати не надто тонко, потім викладіть на деко і випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці по 15 хвилин. Ображати кожен корж відповідно до бажаної формою. Решта обрізки подрібніть в комбайні.
4
В сотейник налейте молоко. Гарненько його нагрійте, але немає аргументів кипіння. Всипте до молока борошно і ретельно перемішайте віночком. Зніміть масу з вогню і перемішайте до утворення густої маси.
5
В іншій мисці з'єднайте вершкове масло зі склянкою цукру і збийте до утворення світлого кольору.
6
Влийте охолоджену молочну суміш до збитого масла, збивайте на слабких оборотах. Готовий крем приберіть в холодильник.
7
Викладіть на блюдо перший корж, змастіть його кремом, повторіть з іншими. Змастіть кремом боку і верхівку, прикрасьте крихтою і відправте в холодильник на ніч.
8
На наступний ранок дістаньте торт і розріжте його на шматочки, подавайте до столу.

Схожі рецепти