Медовий торт із заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вирішили побалувати себе солодким, то зверніть увагу на смачний рецепт, як приготувати медовий торт з заварним кремом. Цей рецепт трохи відрізняється від звичного по виду, але не до смаку.
Для цього торта не потрібно дуже тонко розкачувати коржі, краще залишити їх пишними. Ви можете замінити заварний крем згущеним молоком або сметанним кремом. Торт відмінно підходить для святкування Дня Народження, а також його можна зробити в якості частування до приходу гостей.
- Цукор - 2 склянки(1 стакан для тесту, 1 стакан для крему)
- Мед - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 345 грам(115 грам для тіста, 230 грам для крему)
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 5, 5 склянки(4, 5 склянки для тіста, 1 стакан для крему)
- Молоко - 2 склянки
1
У сотейник викладіть 1 склянка цукру, додайте мед і 115 грамів вершкового масла. Надішліть сотейник на вогонь і розчиніть масу, доведіть її до освіти карамельного кольору.
2
В окремій мисці змішайте курячі яйця з розпушувачем, потім влийте тонкою цівкою медову суміш. Залиште до охолодження і додайте борошно, замісіть тісто.
3
Розділіть його на 4 частини. Кожну розкачати не надто тонко, потім викладіть на деко і випікайте в розігрітій до 175-180 градусів духовці по 15 хвилин. Ображати кожен корж відповідно до бажаної формою. Решта обрізки подрібніть в комбайні.
4
В сотейник налейте молоко. Гарненько його нагрійте, але немає аргументів кипіння. Всипте до молока борошно і ретельно перемішайте віночком. Зніміть масу з вогню і перемішайте до утворення густої маси.
5
В іншій мисці з'єднайте вершкове масло зі склянкою цукру і збийте до утворення світлого кольору.
6
Влийте охолоджену молочну суміш до збитого масла, збивайте на слабких оборотах. Готовий крем приберіть в холодильник.
7
Викладіть на блюдо перший корж, змастіть його кремом, повторіть з іншими. Змастіть кремом боку і верхівку, прикрасьте крихтою і відправте в холодильник на ніч.
8
На наступний ранок дістаньте торт і розріжте його на шматочки, подавайте до столу.