Маннік на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ніжний пиріг з манки до ранкової кави або вечірнього чаювання - Саме те, що потрібно. Готується дуже легко і дуже просто, ви навіть руки не забруднити.
Мінімум інгредієнтів, мінімальні витрати, мінімум зусиль з вашого боку, а в підсумку - смачний і ніжний пиріг до чаю. Здорово, Чи не справедливість? Цей простий рецепт приготування манника на ряжанка не раз виручав мене в студентські роки, та й зараз я печу його з різними добавками: з родзинками або з цукатами, з яблуками або ягодами. Виходить дуже смачно, спробуйте!
- Ряжанка - 500 мілілітрів
- Манна крупа - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Розпушувач для тіста - 2, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1, 5 чайних ложки
- Ізюм або цукати - 100 грам
Ряжанку кімнатної температури виливаємо в миску. Туди ж додаємо манку, звичайний і ванільний цукор. Розмішуємо, даємо настоятися хвилин 30-40. Потім ще раз розмішуємо і додаємо розпушувач і родзинки. Перемішуємо.
Тесту у нас вийде на невеликий пиріг, як раз вистачить на прямокутну форму для випічки хліба. Виливаємо тісто в форму.
І ставимо запікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність манника перевіряємо дерев'яною зубочисткою.