Малинове вино
(покроковий рецепт з фото)
Малинове вино приготувати неважко. Для цього вам не знадобляться будь-які спеціальні пристосування або складні інгредієнти. А напій вийде дуже смачним і ароматним, а також зігріваючим.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати малинове вино, то просто уважно прочитайте цей рецепт. Він буде корисний для тих, хто любить домашнє вино і настоянки. Напій виходить чудовим на смак. Тому, якщо у вас є зайва малина, то просто приготуйте такий прекрасний зігріваючий напій.
- Малина - 5 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 2, 5 L
- Хлорид амонію - 20 мілілітрів
Малину вимийте і переберіть. Потім пропустіть її через м'ясорубку. Також для цього можна скористатися блендером, якщо м'ясорубки у вас під рукою не виявилося. Перекладіть отриману малинову масу в металеву каструлю і додайте півкілограма цукрового піску. Також влийте до малині воду. Все ретельно перемішайте і розлийте по скляних пляшках. Поставте в тепле місце і дочекайтеся початку бродіння.
Через десять годині розпочнеться бродіння. Мезга повинна піднятися вгору, а сік - залишитися на дні бутля. Якщо бродіння не розпочалося, то просто зачерпніть трохи соку, нагрійте його і відправте в бутель.
Перелийте ще раз вино назад в каструлю і додайте залишок цукру і хлорид амонію. Дайте провину бродити протягом десяти днів.
Вийшло сировину процідіть через сито. Розлийте вийшло вино по пляшках і залиште дозрівати ще на десять днів.
Через десять днів закрутіть вино кришками, в яких слід дрилем попередньо зробити отвори. Вставляйте в отвори гуязикай шланг, опускайте його на дно і перелийте вино з бутлів в посуд, де ви будете його зберігати. Шланг повинен залишатися на дні бутля, щоб не зачерпнути залишки мезги, плаваючою зверху.