Рецепт Малинове вино фото

Малинове вино
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 30
Час приготування: 15 дн. 20 г. 0 хв.

Малинове вино приготувати неважко. Для цього вам не знадобляться будь-які спеціальні пристосування або складні інгредієнти. А напій вийде дуже смачним і ароматним, а також зігріваючим.

Опис приготування:

Якщо вам стало цікаво, як приготувати малинове вино, то просто уважно прочитайте цей рецепт. Він буде корисний для тих, хто любить домашнє вино і настоянки. Напій виходить чудовим на смак. Тому, якщо у вас є зайва малина, то просто приготуйте такий прекрасний зігріваючий напій.

  • Малина - 5 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 2, 5 L
  • Хлорид амонію - 20 мілілітрів
малинове вино - фото крок 1
Малину вимийте і переберіть. Потім пропустіть її через м'ясорубку. Також для цього можна скористатися блендером, якщо м'ясорубки у вас під рукою не виявилося. Перекладіть отриману малинову масу в металеву каструлю і додайте півкілограма цукрового піску. Також влийте до малині воду. Все ретельно перемішайте і розлийте по скляних пляшках. Поставте в тепле місце і дочекайтеся початку бродіння.
малинове вино - фото крок 2
Через десять годині розпочнеться бродіння. Мезга повинна піднятися вгору, а сік - залишитися на дні бутля. Якщо бродіння не розпочалося, то просто зачерпніть трохи соку, нагрійте його і відправте в бутель.
малинове вино - фото крок 3
Перелийте ще раз вино назад в каструлю і додайте залишок цукру і хлорид амонію. Дайте провину бродити протягом десяти днів.
малинове вино - фото крок 4
Вийшло сировину процідіть через сито. Розлийте вийшло вино по пляшках і залиште дозрівати ще на десять днів.
малинове вино - фото крок 5
Через десять днів закрутіть вино кришками, в яких слід дрилем попередньо зробити отвори. Вставляйте в отвори гуязикай шланг, опускайте його на дно і перелийте вино з бутлів в посуд, де ви будете його зберігати. Шланг повинен залишатися на дні бутля, щоб не зачерпнути залишки мезги, плаваючою зверху.

Схожі рецепти