Маковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Супер-простий рецепт приготування дуже смачного макового пирога. Тісто виходить хрустким, а солодка кремово-макова начинка прекрасно його доповнює. Обов'язково приготуйте, вам сподобається!
Приготуємо маковий пиріг в домашніх умовах. Випічка складається з декількох складових: тісто, начинка і заливка. Кожен компонент готується окремо, потім формується пиріг, який запікається в духовці. Маковий пиріг подають до столу в теплому або холодному вигляді, кому як більше подобається. Хай щастить!
- Борошно - 200 грам(+ 1 ст.Л. Для заливки)
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода холодна - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка(+ 2 ст.Л. Сахара для начинки)
- Мак - 100 грам
- Манька - 1 Чайна ложка
- Молоко - 120 мілілітрів
- Ванільний йогурт - 200 мілілітрів
- Крем - 100 грам

Приготуємо тісто. У блендері з'єднуємо: 200 грам борошна, холодне масло.

Перетворюємо масу в крихту. Замішуємо тісто.

Отримане тісто розгортаємо по діаметру форми. Чи не занадто тонко!

Викладаємо тісто на пергамент. Звертаємо його рулетом і відправляємо в холодильник.

Мак слід перемолоти і з'єднати з манкою.

У каструльці прогреваем молоко, додаємо цукор, мак mankoy. Варимо на повільному вогні 8 хвилин.

Акуратно переносимо тісто в форму для запікання. Наколюємо його виделкою і відправляємо в духовку на 20 хвилин, температура 200 градусів.

Приготуємо заливку. Сметану збиваємо з йогуртом і борошном.

У тісто готове на половину кладемо макову начинку. Зверху заливаємо заливкою. Випікаємо 35 хвилин, температура 180 градусів.

Смачного!