Рецепт Маковий пиріг фото

Маковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Супер-простий рецепт приготування дуже смачного макового пирога. Тісто виходить хрустким, а солодка кремово-макова начинка прекрасно його доповнює. Обов'язково приготуйте, вам сподобається!

Приготуємо маковий пиріг в домашніх умовах. Випічка складається з декількох складових: тісто, начинка і заливка. Кожен компонент готується окремо, потім формується пиріг, який запікається в духовці. Маковий пиріг подають до столу в теплому або холодному вигляді, кому як більше подобається. Хай щастить!

  • Борошно - 200 грам(+ 1 ст.Л. Для заливки)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода холодна - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложка(+ 2 ст.Л. Сахара для начинки)
  • Мак - 100 грам
  • Манька - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Ванільний йогурт - 200 мілілітрів
  • Крем - 100 грам
маковий пиріг - фото крок 1
Приготуємо тісто. У блендері з'єднуємо: 200 грам борошна, холодне масло.
маковий пиріг - фото крок 2
Перетворюємо масу в крихту. Замішуємо тісто.
маковий пиріг - фото крок 3
Отримане тісто розгортаємо по діаметру форми. Чи не занадто тонко!
маковий пиріг - фото крок 4
Викладаємо тісто на пергамент. Звертаємо його рулетом і відправляємо в холодильник.
маковий пиріг - фото крок 5
Мак слід перемолоти і з'єднати з манкою.
маковий пиріг - фото крок 6
У каструльці прогреваем молоко, додаємо цукор, мак mankoy. Варимо на повільному вогні 8 хвилин.
маковий пиріг - фото крок 7
Акуратно переносимо тісто в форму для запікання. Наколюємо його виделкою і відправляємо в духовку на 20 хвилин, температура 200 градусів.
маковий пиріг - фото крок 8
Приготуємо заливку. Сметану збиваємо з йогуртом і борошном.
маковий пиріг - фото крок 9
У тісто готове на половину кладемо макову начинку. Зверху заливаємо заливкою. Випікаємо 35 хвилин, температура 180 градусів.
маковий пиріг - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти