Рецепт М'ясо в солі в духовці фото

М'ясо в солі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготувати м'ясо в солі в духовці мені порадила колега. Це хороша альтернатива буженині і начебто щось новеньке. Тісто дає захисну оболонку, а сіль добре розжарюється і прогріває м'ясо!

Опис приготування:

М'ясо в солі в духовці виходить соковитим, тому що вся волога залишається усередині твердого панцира з тіста. До того ж солоне тісто зберігає жар і м'ясо буде готується і після того, як ви його дістанете з духовки. Обов'язково використовуйте грубу сіль і коли загорнете м'ясо в тісто зверху великою кількістю посипте тісто сіллю. Тісто після приготування закаменеет і вам знадобиться пристойний ніж, щоб зламати кірку і витягти м'ясо. Успіхів і приємного апетиту!


  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Сіль - 2 склянки
  • Яйце - 3 штуки (білок)
  • Вода - 1 Склянка
  • Чебрець - 4 штуки (гілочка)
  • Розмарин - 4 штуки (гілочка)
  • Оливкова олія - 1/4 склянки
м'ясо в солі в духовці - фото крок 1
Сіль змішайте з борошном, яєчними білками і водою.
м'ясо в солі в духовці - фото крок 2
Замісити солоне тісто. Дайте йому постояти півгодини.
м'ясо в солі в духовці - фото крок 3
М'ясо очистите від плівок.
м'ясо в солі в духовці - фото крок 4
Обсмажте м'ясо на сковороді до золотистої скоринки.
м'ясо в солі в духовці - фото крок 5
Розкачайте тісто, інвестувати, ніж м'ясо, додайте трави і спеції.
м'ясо в солі в духовці - фото крок 6
Тісто добре заліпити з усіх боків і покладіть на деко.
м'ясо в солі в духовці - фото крок 7
Запікайте м'ясо 30 хвилин при 200 градусах, потім вимкніть духовку і дайте м'ясу постояти ще 30 хвилин.
м'ясо в солі в духовці - фото крок 8
Готове м'ясо звільніть від тесту.

Схожі рецепти