Рецепт Лазанья з індичкою фото

Лазанья з індичкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Індичка , Птах
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Лазанья
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На замітку любителям експериментів пропоную смачний і дуже простий рецепт лазаньї з індичкою. Блюдо виходить дуже соковите, хоч і менш жирне, ніж зі свинячим фаршем.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування лазаньї з індичкою досить гідна альтернатива класичному варіанту. При бажанні також можна замінити шпинат улюбленими овочами - солодким перцем або кабачками, наприклад.

  • Індичка - 600 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Помідори - 4-6 штук (або томатний соус)
  • Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
  • Rikotta - 400 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Шпинат - 500 грам
  • Моцарелла - 300-350 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Петрушка - 1 щіпка
  • Базилік - 1 щіпка
  • Листи лазаньї - 12-16 штук
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
лазанья з індичкою - фото крок 1
1. Філе індички необхідно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити в блендері).
лазанья з індичкою - фото крок 2
2. На сковороді з невеликою кількістю оливкової олії обсмажити до прозорості дрібно нарізану цибулю.
лазанья з індичкою - фото крок 3
3. Викласти до цибулі фарш і додати пропущений через прес часник. Смажити на середньому вогні близько 15 хвилин.
лазанья з індичкою - фото крок 4
4. Свіжі помідори очистити від шкірки і перетворити в пюре. Додати томатну пасту для більш насиченого кольору (якщо в рецепт приготування лазаньї з індичкою входить вже готовий томатний соус, то пасту можна не використовувати) і як слід перемішати. Викласти на сковороду до індички і тушкувати на повільному вогні до готовності, посолити і поперчити за смаком.
лазанья з індичкою - фото крок 5
5. Окремо необхідно підготувати начинку з сиру. Для цього рикотту необхідно розім'яти з яйцем і дрібкою солі. Додати трохи пармезану і ретельно перемішати.
лазанья з індичкою - фото крок 6
6. Шпинат можна використовувати свіжий або заморожений. Його потрібно відправити в сотейник, попередньо промивши і злегка подрібнивши, і протушкувати буквально 5 хвилин.
лазанья з індичкою - фото крок 7
7. На дно жароміцної форми необхідно викласти частину м'ясного фаршу і розрівняти.
лазанья з індичкою - фото крок 8
8. Накрити листям лазаньї. При бажанні цей простий рецепт лазаньї з індичкою можна доповнити також соусом Бешамель, яким промазати листи.
лазанья з індичкою - фото крок 9
9. Моцареллу натерти на тертці і розділити на 3 частини. Одну викласти зверху листя.
лазанья з індичкою - фото крок 10
10. Наступним шаром буде сирна начинка, яку також розрівняти по всій поверхні.
лазанья з індичкою - фото крок 11
11. Розподілити шпинат або інші овочі за смаком.
лазанья з індичкою - фото крок 12
12. Повторити всі шари в тій же послідовності. Верх засипати тертим пармезаном і відправити в розігріту духовку мінімум на 40 хвилин. Щоб верх не пригоріла, форму можна накрити фольгою. Коли лазанья з індичкою в домашніх умовах буде готова, фольгу зняти і ще 5 хвилин підрум'янити корочку.

Схожі рецепти