Лазанья з індичкою
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям експериментів пропоную смачний і дуже простий рецепт лазаньї з індичкою. Блюдо виходить дуже соковите, хоч і менш жирне, ніж зі свинячим фаршем.
Цей рецепт приготування лазаньї з індичкою досить гідна альтернатива класичному варіанту. При бажанні також можна замінити шпинат улюбленими овочами - солодким перцем або кабачками, наприклад.
- Індичка - 600 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідори - 4-6 штук (або томатний соус)
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Rikotta - 400 грам
- Пармезан - 50 грам
- Шпинат - 500 грам
- Моцарелла - 300-350 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Петрушка - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка
- Листи лазаньї - 12-16 штук
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка

1. Філе індички необхідно вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити в блендері).

2. На сковороді з невеликою кількістю оливкової олії обсмажити до прозорості дрібно нарізану цибулю.

3. Викласти до цибулі фарш і додати пропущений через прес часник. Смажити на середньому вогні близько 15 хвилин.

4. Свіжі помідори очистити від шкірки і перетворити в пюре. Додати томатну пасту для більш насиченого кольору (якщо в рецепт приготування лазаньї з індичкою входить вже готовий томатний соус, то пасту можна не використовувати) і як слід перемішати. Викласти на сковороду до індички і тушкувати на повільному вогні до готовності, посолити і поперчити за смаком.

5. Окремо необхідно підготувати начинку з сиру. Для цього рикотту необхідно розім'яти з яйцем і дрібкою солі. Додати трохи пармезану і ретельно перемішати.

6. Шпинат можна використовувати свіжий або заморожений. Його потрібно відправити в сотейник, попередньо промивши і злегка подрібнивши, і протушкувати буквально 5 хвилин.

7. На дно жароміцної форми необхідно викласти частину м'ясного фаршу і розрівняти.

8. Накрити листям лазаньї. При бажанні цей простий рецепт лазаньї з індичкою можна доповнити також соусом Бешамель, яким промазати листи.

9. Моцареллу натерти на тертці і розділити на 3 частини. Одну викласти зверху листя.

10. Наступним шаром буде сирна начинка, яку також розрівняти по всій поверхні.

11. Розподілити шпинат або інші овочі за смаком.

12. Повторити всі шари в тій же послідовності. Верх засипати тертим пармезаном і відправити в розігріту духовку мінімум на 40 хвилин. Щоб верх не пригоріла, форму можна накрити фольгою. Коли лазанья з індичкою в домашніх умовах буде готова, фольгу зняти і ще 5 хвилин підрум'янити корочку.