Квас без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Квас готується на домашній заквасці з житнього борошна без використання дріжджів. Виходить відмінний прохолодний напій, втаязикє спрагу і рятує від літньої спеки.
До вашої уваги - простий рецепт приготування квасу без дріжджів. Після приготування першої порції квасу, не поспішайте виливати закваску, просто додайте ще сухого квасу і цукру. Через добу буде готова чергова порція квасу. Думаю, у вас все вийде. Хай щастить!
- Вода - 3 L
- Квас сухий - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Закваска з житнього борошна - 250 мілілітрів
У трилітрову банку заливаємо воду, додаємо закваску.
Сюди ж кладемо сухий квас.
Засипаємо цукор.
Ретельно перемішуємо вміст банки, накриваємо марлею і залишаємо на добу при кімнатній температурі. Через добу проціджуємо квас в пляшку, зберігаємо в холодильнику.
Смачного!