Рецепт Кутя з пшениці фото

Кутя з пшениці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші , Кутя
Кількість порцій: 4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Різдво - це особливе свято, тому і відзначати його необхідно з особливими стравами. У передріздвяний вечір, наприклад, прийнято подавати кутю, кашу з пшениці з маком, родзинками, горіхами і медом.

Опис приготування:

Не всі в наш час дотримуються православні традиції, але оскільки почати ніколи не пізно, я пропоную вам відмінний рецепт приготування куті з пшениці. Цієї страви на різдвяному столі завжди приділялася особлива увага, адже воно символізувало вічне життя і достаток, а так же було символом райського блаженства. Ну а щоб зрозуміти, чому це блюдо уособлювало все найсвітліше і гарне, вам потрібно приготувати кутю з пшениці в домашніх умовах. Тоді ви зможете побачити, як поєднання цілісних зерен пшениці з медом, сухофруктами, маком і горіхами дасть приголомшливий результат і страва вийде дійсно неймовірно смачне і багате.

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Сухофрукти - 150 грам (яблука, абрикоси, груші, сливи)
  • Ізюм - 100 грам
  • Мак - 100 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
кутя з пшениці - фото крок 1
Насамперед нам необхідно гарненько перебрати пшеницю, промити її і замочити на кілька годин, а краще на ніч.
кутя з пшениці - фото крок 2
Вранці зливаємо з пшениці воду, заливаємо її нової і варимо на повільному вогні до повної готовності.
кутя з пшениці - фото крок 3
Тепер наливаємо в каструлю 2 літра води і ставимо її на вогонь. Сухофрукти перебираємо і ретельно промиваємо.
кутя з пшениці - фото крок 4
Після закипання води викладаємо в каструлю сухофрукти і варимо їх протягом 10-15 хвилин на повільному вогні. Потім знімаємо з вогню і залишаємо узвар настоюватися на кілька годин.
кутя з пшениці - фото крок 5
Поки узвар настоюється, ми промиваємо мак і заливаємо його окропом. Потім зливаємо воду, ще раз промиваємо мак і знову заливаємо його окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на пів годинки.
кутя з пшениці - фото крок 6
Зливаємо з распаренного маку воду і перетираємо його в ступці разом з цукром.
кутя з пшениці - фото крок 7
Ізюм промиваємо і заливаємо на 10-15 хвилин окропом. Горіхи висушуємо в духовці або на сухій сковороду, потім очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.
кутя з пшениці - фото крок 8
Готову пшеницю викладаємо в миску, додаємо до неї мак, фурункул, родзинки, волоські горіхи і мед.
кутя з пшениці - фото крок 9
Перемішуємо всі інгредієнти і подаємо кутю до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти