Курячий суп з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Я фанат простих і ситних перших страв. Намагаюся готувати супи якомога частіше, мій шлунок їх любить Також я люблю курку, тому часто готую супи на курячому бульйоні. Поділюся таким рецептом.
На перший погляд може здатися, що суп непростий. Напевно, це через кількість інгредієнтів. Однак насправді суп готується досить просто і швидко (особливо, якщо у вас вже є готовий курячий бульйон). Загалом, просто дивіться, як приготувати суп курячий з грибами, і спробуйте його вже сьогодні!
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Курка - 230 грам (у мене філе)
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Гриби - 230 грам (у мене печериці)
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 1/4 склянки
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Вершки - 0, 5 склянки
- Петрушка - 2 Ст. Ложки (подрібнена)
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
1
У каструлі розігрійте 1 ст. Ложку оливкової олії. Курку поріжте середнього розміру шматочками, сіль і poperčite. Викладіть її в каструлю і обсмажте з усіх боків до золотистого. Викладіть поки що на тарілку.
2
У тій же каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте пропущений через прес часник, тонко нарізані гриби, нарізані кубиками цибулю, морква і селера.
3
Обсмажуйте на середньому вогні до м'якості, постійно помішуючи. На цій піде в районі чотирьох хвилин. Потім додайте чебрець, перемішайте і потримайте все разом ще хвилину.
4
Додайте борошно, обсмажуйте, помішуючи, до золотистости муки. Влийте курячий бульйон, додайте лавровий лист і курку. Готуйте все разом, помішуючи, ще в районі п'яти хвилин.
5
Потім влийте вершки і прогрійте все разом ще хвилину-дві. Посоліть і поперчіть за смаком. Якщо вам здається, що суп вийшов густуватим, додайте в нього ще вершків.
6
Подавайте, прикрасивши зеленню розмарину і петрушки.