Куряче філе з овочами
(покроковий рецепт з фото)
В запасі кожної господині не менш десятка простих і ситних страв, які можна зробити за півгодини. Пропоную вам поповнити свій актив ще одним цікавим і нескладним рецептом гарячого для всієї родини.
Хочу запропонувати вам класний спосіб, як приготувати куряче філе з овочами. Я люблю це блюдо за те, що воно практично ніколи не буває однаковим, так як склад овочів може змінюватися в залежності від наявності в холодильнику і бажання. Пікантний соус чудово підкреслює смак кожного овоча і ніжного філе. Дуже раджу запам'ятати і повторити в домашніх умовах цей рецепт.
- Куряче філе - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Стебло селери - 1 штука
- Брокколі - 1 штука(+ кольорова капуста за бажанням)
- Цибулина - 1 штука
- Кукурудза - 10-12 штук (консервована)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Червоне сухе вино - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Куряче філе вимийте, обсушити паперовим рушником і наріжте невеликими шматочками.
2. У глибокій мисці з'єднайте соєвий соус, червоне вино, мідь, сіль і перець. Додайте курку, перемішайте. Залиште на кілька хвилин.
3. А тим часом очистіть моркву і разом з селерою наріжте її тоненько. На сковороді розігрійте трохи олії, викладіть овочі. Обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи.
4. Після зніміть зі сковороди і відкладіть в сторону. На сковороду додайте ще трохи олії і викладіть розділену на суцвіття брокколі.
5. Обсмажте кілька хвилин, після додайте воду, щоб брокколі стала м'якою.
6. Злийте соус з курки. Додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте.
7. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте на середньому вогні до рум'яності.
8. Коли брокколі буде готова, точно так же обсмажте кольорову капусту.
9. В останню чергу обсмажте до золотистого кольору цибулю. Додайте на сковороду моркву з селерою, пропущений через прес часник і бебі кукурудзу (в даному випадку додана також жменю водяного горіха).
10. Влийте соус, в якому маринували курочку. Додатково підсолити і поперчіть за необхідності. Викладіть на сковороду інші овочі і курку.
11. Здається, ніби процесів багато, але насправді обсмажувати овочі потрібно швидко, щоб вони стали м'якими, але прекрасно тримали форму, а не розвалювалися. Подавайте до столу блюдо з улюбленим гарніром. Ідеальний варіант - відварений рис.
Смачного!
Смачного!