Курка в мандаринах
(покроковий рецепт з фото)
Трохи незвичне поєднання курки і мандаринів неодмінно порадує гурманів. Для цього рецепта можна взяти цілу тушку курки або використовувати будь-які її частини. У будь-якому випадку вийде супер.
Рецепт насправді досить простий і швидкий в приготуванні, незважаючи на це м'ясо виходить дуже ніжне, смачне, соковите і неодмінно заслуговує присутності навіть на святковому столі. Яскраві фруктові нотки надають особливу ніжність і трохи пікантний, але приємний смак, рекомендую спробувати. А як приготувати курку в мандаринах, я розповім!
- Курка - 800 грам
- Мандарини - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Підготуйте всі необхідні продукти. Підійде будь-яка частина курки, у мене - стегно.
Порубати курку на частини і складіть в глибоку миску або тарілку.
Для маринаду натріть на дрібній тертці цедру одного мандарина і вичавити сік. Додайте тертий корінь імбиру і прогрійте суміш в мікрохвильовій печі близько однієї хвилини. Додайте подрібнений часник, сіль, спеції і соєвий соус.
Додайте маринад до курки, ретельно перемішайте і залиште мінімум на 30 хвилин.
Форму для запікання застеліть фольгою, змастіть маслом і викладіть підготовлену мариновану курку.
Додайте часточки залишилися мандаринів і нарізаний крупно цибулю.
Запікайте блюдо при 180 градусах близько 45 хвилин. Курка в мандаринах готова!
Покладіть курку на загальне блюдо, додайте запечений цибулю і часточки мандаринів. Полийте соком і прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!