Курка в арахісі
(покроковий рецепт з фото)
Земляний горіх (арахіс) може надати приємний солодкуватий смак будь-якої страви. На замовлення чоловіка "зробити що-небудь новеньке" була приготовлена курка з апетитною медово-арахісової скоринкою.
Я перебирала варіанти запікання птиці і побачила незвичайний рецепт, як приготувати курку в арахісі.
Подрібнений арахіс проварюють з медом і обмазують курку. Після запікання в духовій шафі арахіс став більш пряним і ароматним. Курка вийшла з апетитною медово-арахісової скоринкою, ніжною і соковитою всередині.
- Курка - 1, 5 кілограма
- Мед рідкий - 3 Ст. Ложки
- Арахіс - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Приправа для курки - 1 Чайна ложка
Потрошеную курку вимийте, обсушити паперовими рушниками. Натріть зсередини приправою (1/2 немає. Л.)
Підготуйте інші інгредієнти.
Арахіс подрібніть в дрібну крихту. На сковороді з'єднайте мед і соєвий соус, прогрійте протягом 1 хвилини. Додайте подрібнений арахіс, вершкове масло і приправу. Перемішайте до розчинення масла і зніміть з вогню.
Курці зв'яжіть ніжки кулінарною ниткою. Повапните птицю медової пастою. Загорніть у фольгу. Поставте запікатися в розігріту духовку на 1, 5 годин 180 ° С.
Трохи остудіть, розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Смачного!