Курка «Пікассо»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Курячі грудки складно приготувати, щоб вона не була сухою. Але за цим рецептом вона завжди виходить дуже соковитою і ніжною, просоченої овочевими соками. Відмінна ідея для обіду і вечері!
Опис приготування:
Думаю, що при приготуванні цього рецепта, цілком можна використовувати інші частини курки, не обов'язково грудку. Також і овочі ви можете додати на свій смак.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Чеддер тертий - 4 зубчики
- Помідори - 2 зубчики
- Сир тертий - 100 грам
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вершки - 1/2 склянки
1. Грудки злегка відбийте.
2. Цибулю і перець наріжте півкільцями.
3. Помідори наріжте кубиком.
4. Обсмажте грудки з двох сторін на суміші оливкової та вершкового масла.
5. Грудки покладіть у жароміцних форму. У цій же сковороді обсмажити цибулю.
6. Викладіть обсмажену цибулю на курку.
7. Обсмажте перець в цій же сковороді.
8. Викладіть на курку.
9. У цій же сковороді обсмажте нарізаний часник.
10. Додайте помідори, обсмажуйте всі хвилин 5.
11. Додайте вершки, доведіть до кипіння. Додати сіль, поперчіть, додайте мускатний горіх і злегка уварити хвилини 4.
12. Залийте курку отриманим соусом.
13. Накрийте фольгою і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35. Потім зніміть фольгу, посипте тертим сиром і запікайте ще хвилин 10. Смачного!