Кунжутне печиво без борошна
(покроковий рецепт з фото)
Бувають такі моменти, що доводиться відязикатися від пшеничного борошна, але це не означає що потрібно позбавляти себе випічки. Пропоную приготувати смачне печиво на основі вівсяних висівок і кунжуту. Готуємо!
Це печиво неодмінно сподобається зайнятим господаркам. Воно готується "мимохідь" . При своєму невеликому наборі продуктів, печиво дуже ситне. Зверніть увагу на рецепт і порадуйте своїх близьких!
- Кунжут - 160 грам
- Висівки вівсяні - 50 грам
- Мед - 50 грам (рідкий)
- Вершкове масло - 75 грам (або поширення)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Перекладіть кунжут в сковороду і обсмажте протягом 6 хвилин постійно помішуючи, до легкого колера.
У чаші змішайте м'яке масло, яйце, розпушувач, сіль, мед. Збийте до однорідного стану.
У збиту масляну масу додайте висівки. Розмішайте.
Додайте обсмажені кунжут. Перемішайте.
Отримане тісто поставте в морозилку на 30 хвилин.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Після закінчення часу дістаньте тісто з морозилки. Підготуйте лист, застелите пергаментом. Сформуйте печиво, надавши йому форму кульок, розміром з волоський горіх. Я скористалася вагами і середня вага такого кульки вийшов 20-22 грами. Випікайте печиво в розігрітій духовці 20 хвилин.
Готове печиво зніміть з дека і охолодіть.
Подавайте печиво з улюбленими напоями. Смачного!