Кунжутне молоко
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато варіантів рослинного молока, але кунжутне заслуговує на окрему увагу. Кунжут - хороший джерело кальцію, тому напій виходить не тільки смачним, але і корисним.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати кунжутне молоко. Якщо хочете отримати максимум користі, то використовуйте чорний кунжут. Молоко вийде сірого кольору, але вміст корисних мінералів буде вище. Замість сиропу напій можна підсолодити фініками. Молоко можна використовувати в якості основи для смузі, готувати на ньому випічку або пити в чистому вигляді. Рекомендую спробувати!
- Кунжут - 1-2 Ст. Ложок
- Вода - 1 Склянка
- Топінамбур сироп - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Кунжут замочіть у воді на пару годин, щоб позбутися від зайвої гіркоти. Потім воду злийте.
У блендері подрібніть кунжут, воду і сироп топінамбура.
Процідіть напій через дрібне сито або марлю.
Кунжутне молоко готове, смачного!