Котлети рубані в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.
Якщо у вас немає часу займатися фаршем, пропоную звернути увагу на досить простий рецепт котлет рубаних в духовці. Приготовлені таким способом, вони виходять дуже соковитими і смачними.
Опис приготування:
Котлети рубані в духовці в домашніх умовах можна приготувати з будь-якого м'яса. В даному варіанті використовується куряче філе, однак при бажанні його можна замінити свининою чи яловичиною.
- Куряче філе - 350-400 грам
- Мал - 70-90 грам
- Яйце - 1 штука
- Болгарський перець - 0.5 штуки (по бажанню)
- Борошно - 100 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - 20 грам
1. Рецепт приготування котлет рубаних в духовці досить простий і його сміливо можна назвати"на швидку руку" . Для початку необхідно вимити, просушити і подрібнити ножем філе. Шматочки можуть бути довільної форми.
2. При бажанні в фарш можна додати попередньо зварений рис.
3. Болгарський перець вимити, очистити від хвостика і насіння і подрібнити. Додати до охолодженого рису.
4. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Додати в фарш філе, яйце і зелень.
5. Посолити і поперчити фарш за смаком. Все ретельно перемішати.
6. З фаршу сформувати котлетки і обваляти їх у борошні (можна використовувати пшеничну або кукурудзяну).
7. На сковороду налити трішки олії і на великому вогні обсмажити котлетки з двох сторін.
8. Обсмажені котлетки викласти на деко. Котлети рубані в духовці в домашніх умовах будуть готові через 15-25 хвилин (в залежності від розміру). Подавати їх можна окремо або з гарніром.