Котлети «Ластівчине гніздо»
(покроковий рецепт з фото)
Котлети «Ластівчине гніздо», Крім того, що вони дуже смачні і соковиті, ще й прекрасно прикрасять ваш святковий стіл! Ваші гості залишаться задоволеними!
Пропоную приготувати котлети «Ластівчине гніздо», слідуючи цьому нехитрому рецептом. Ці котлетки виглядають дуже красиво і апетитно, тому їх цілком можна подати і до святкового столу. Крім того, готується це чудо кулінарії досить просто і швидко, і Вам не доведеться довго стояти біля плити. Отже, ділюся рецептом приготування котлет «Ластівчине гніздо»!
- М'ясний фарш - 500 грам (свинина + яловичина)
- Білий хліб - 3 скибочки
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Сир - 100 грам (твердий)
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - За смаком (кріп)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Майонез - За смаком
- Кетчуп - За смаком
1. Розмочуємо білий хліб в молоці або воді, пропускаємо його через м'ясорубку.
2. Часник дрібно нарізаємо або пропускаємо через «чеснокодавку».
3. Дрібно нарізаємо зелень.
4. Змішуємо м'ясний фарш з розмоченим хлібом, часником і зеленню, вбиваємо 2 яйця. Солимо і перчимо фарш за смаком. Ретельно перемішуємо всі, щоб вийшла однорідна маса.
5. З отримав фаршу формуємо коржі, викладаємо їх на деко, змащений олією.
6. Нарізаємо сир скибочками.
7. Потім дрібно нарізаємо цибулю. Без лука, взагалі-то, можна і обійтися.
8. Помідор нарізаємо кружечками.
9. Болгарський перець - тонкими скибочками-кружечками.
10. Далі на м'ясні коржі шарами викладаємо інгредієнти: кетчуп - цибуля - майонез - помідор - майонез - сир. Кружечки перцю вдавлюємо навколо начинки.
11. Відправляємо деко в розігріту духовку і запікаємо котлети 30 хвилин при температурі 180 градусів. Заздалегідь бажаю приємного апетиту!