Коржі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Мультиварка - універсальна "каструлька", адже в ній можна приготувати абсолютно все. Навіть сметанні коржі. Вони виходять настільки смачними, що приходиться готувати ще. Ділюся рецептом.
Зауважу, що обтяжувати сильно тісто додатковою кількістю борошна не слід. Коржі довго будуть пропікатися. Подпиліть стіл і натріть руки борошном, після продовжуйте працювати з тестом.
- Крем 20% - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте сметану з яйцем.
Додайте розтоплене вершкове масло, цукор. Перемішайте.
Додайте борошно, розпушувач, сіль.
Замісити м'яке тісто. Залиште на 15 хвилин.
Розділіть на бажане рівну кількість частин. Я виходила з розміру дна чаші своєї мультиварки.
Надайте форму коржів. Сильно великими Не робіть, інакше важко буде перевертати. Якщо тісто сильно липне до рук, то присипте борошном робочу поверхню і розминайте корж.
У чашу мультиварки налийте рослинне масло, приблизно на висоту фаланги вказівного пальця. Розігрійте до легкого потріскування. Опустіть підготовлену корж в масло. Обсмажуйте протягом 5-7 хвилин з одного боку, після того, як pereverni і довести до готовності, приблизно ще 6-8 хвилин. Орієнтуйтеся на золотистий колір коржі.
Готові коржі перекладіть на паперові серветки для вбирання зайвого масла.
Теплі коржі подавайте з медом, фруктово-ягідним сиропом, сметаною. Смачного!