Корж для пирога без глютена
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в пошуку нових рецептів вас цікавить відсутність глютену, то обов'язково зверніть увагу на цей нескладний і дуже класний варіант тесту для домашньої випічки. Рекомендую взяти на замітку!
Хочу показати вам, як приготувати корж для пирога без глютену легко і просто. Особливо зручно використовувати техніку для замісу. Готове тісто мінімум на пару годин рекомендую відправити в холодильник перед випічкою, щоб воно відпочило. Начинка може бути абсолютно будь-який: і солодкої, і несолодкої.
- Пшоняна борошно - 2.5 склянки
- Крохмаль тапиоки - 1/2 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ксантанова камедь - 1.5 чайних ложки
- Вершкове масло - 220 грам
- Вода - 6-8 Ст. Ложок
- Рисове борошно - 2-3 Ст. Ложок (для присипки)
1. У чашу комбайна всипте борошно, крохмаль, цукор, сіль. Додайте ксантанову камедь і нарізане кубиками вершкове масло.
2. Подрібніть все до утворення крихти. Перекладіть в глибоку миску і влийте потроху крижану воду.
3. Присипте лист пергаменту рисовим борошном. Викладіть тісто, знову присипте борошном, зверху покладіть ще лист пергаменту.
4. Акуратно розкачайте. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 2 небольших коржа.
5. Перекладіть тісто в форму і приберіть в холодильник. Ось такий корж для пирога без глютену у мене вийшов.