Корж для піци
(покроковий рецепт з фото)
Я рідко готую піцу, так як боюся працювати з тестом. Але з цим рецептом, як приготувати корж для піци без дріжджів, у мене все вийшло з першого разу. І це було навіть несподівано після багатьох невдач.
Якщо таке тісто ви не будете використовувати відразу, то поставте його в холодильник, укритим фольгою. Так воно збережеться дня 2. А для більш тривалого зберігання заморозьте тісто. Готувати з нього можна буде ще цілий місяць.
Випікайте тісто до легкої золотистої в духовці при 180 градусах.
- Борошно пшеничне - 300-315 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода - 120 мілілітрів(+/- 2-3 ст. Л.)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
Борошно просіваємо і додаємо до неї сіль і цукор.
Потім додамо соду і розпушувач, все добре перемішати.
Слідом йде рослинне масло.
Далі - лимонний сік. Потім по частинах додайте воду.
Почніть вимішувати тісто. Робіть це ретельно, хвилин 10 мінімум, у міру потреби додаючи воду. Воно повинно перестати липнути і стати дуже еластичним.
Змастіть тісто маслом і залиште на 2 годину.
Testo майже. Перед розкачування ще раз його вимішайте.