Конфітюр з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Конфітюр з вишні - особливе ласощі. Воно пахне літом, створює радісний настрій. Почати похмуре зиязикай ранок з булочки або сиру з конфітюром з вишні - що може бути краще?
Конфітюр з вишні - дуже смачний і ніжний. Головне - при його приготуванні не допустити пригорання сиропу, щоб він не втратив красивий колір і смак. Варити конфітюр з вишні треба на слабкому вогні, помішуючи і знімаючи пінки. Зробіть пробну партію, набийте руку - і ви кожен сезон будете заготовляти конфітюр з вишні, настільки він сподобається вам і вашим домашнім. Я гарантую це Успіхів!
- Вишня - 1 кілограм (без кісточок)
- Цукор - 800 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
З вишні вийняти кісточки.
Вишню засипати цукром і додати сік лимона. Дати настоятися години, щоб вишня пустила сік.
Довести до кипіння і варити 10 хвилин, помішуючи. Ягоди вийняти з сиропу.
Яблука почистити і порізати дольками.
Яблука варити в сиропі, поки він не зменшиться вдвічі.
Повернути вишню в сироп і подрібнити все блендером. Кип'ятити ще 10 хвилин, помішуючи.
Готовий конфітюр гарячим розкласти по банках і закатати. Смачного!