Кокосовий паску
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто хоче приготувати на Великдень що-небудь нетрадиційне, пропоную рецепт кокосового паски. Він виходить м'яким, здобним і неймовірно кокосовим на смак.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати кокосовий паску. Кокосова мука дає неповторний аромат, але не переборщіть з нею, інакше паска вийде занадто важким. Для цього рецепта я використовувала готову глазур в порошку, але ви можете приготувати її за своїм рецептом, замінивши рідина на кокосове молоко.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Борошно кокосова - 100 грам
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Дріжджі сухі - 25 грам
- Цукор - 120 грам
- Вівсяне молоко - 1 Склянка (тепле)
- Кокосове молоко - 1 Ст. Ложка
- Лляні насіння - 2 Ст. Ложки
- Вода - 6 Ст. Ложок (тепла)
- Ізюм - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Глазур в порошку - 75 грам
- Кокосова стружка - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Розведіть дріжджі в теплому вівсяному молоці. Потім змішайте з 100 грам пшеничного борошна. Накрийте миску рушником і залиште підніматися на 1 час.
Подрібніть лляні насіння в кавомолці, додайте теплу воду і перемішайте.
Додайте в миску масло, добре перемішайте. Потім насипте кокосову і залишилася пшеничну муку, цукор, лляні насіння і дрібку солі. Замішайте однорідне тісто.
Знову накрийте тісто рушником і залиште, поки воно не збільшиться в два рази.
Додайте в тісто родзинки.
Заповніть формочки для кулечей тестом наполовину. Зачекайте 15 хвилин, поки вони трохи піднімуться в формі.
Випікайте паски 40-50 хвилин в духовці при температурі 160 градусів.
Розведіть глазур з кокосовим молоком, намажте паски. Зверху присипте кокосовою стружкою.
Кокосовий паска готова. Світлого свята!