Рецепт Клефтіко фото

Клефтіко
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати клефтіко з баранини. Це м'ясне блюдо є традиційним в грецькій кухні. Результат вас приємно здивує, не сумнівайтеся! Головне - купити хорошу яловичину.

Опис приготування:

Блюдо виходить неймовірно смачним, а конкретно баранина - дуже соковитою завдяки тому, що випікається в духовці. Цибуля і помідори надають баранячим голяшку витончений смак. В результаті ви отримуєте ситне і ароматне блюдо, яке відмінно підійде як на повсякденний, так і на святковий стіл.

  • Баранячі голяшки - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
  • Винний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Орегано - 2 чайних ложки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
1
Гомілки необхідно промити, овочі - очистити і також промити під водою. Надрізаємо гомілки поперек через 2 см.
2
Цибулю нарізаємо півкільцями, помідор - тонкими кільцями, зелень подрібнюємо. На деко вистилає папір для випікання і викладаємо гомілки. Зверху посипаємо цибулею і укладаємо помідори. Загортаємо м'ясо в папір, а після - в фольгу.
3
У попередньо розігріту духовку ставимо баранину. Випікаємо при 250 градусах протягом 15 хвилин.
Подавати клефтіко можна з рубаною зеленню і дольками лимона. Смачного!