Кексики на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кексики на кефірі мають м'яку консистенцію, що дозволяє використовувати широкий асортимент силіконових форм.
Тісто легко наливається, швидко випікається і всередині має дрібнопористу текстуру. Кексики виходять не тільки красивими, але і ароматними, смачними, ніжними. Пригощайтеся!
- Кефір густий (самоквас) - 200 мілілітрів
- Маргарин вершковий - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 180 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
1. Кексики на кефірі не потребують оцті, соду перегасіт в тесті сам кефір. Приготуємо продукти для кексиков. Кефір подогреем трохи.
2. Маргарин потрібно теж трохи підігріти, але не сильно, розім'яти виделкою.
3. Всипати цукор або пудру і змішати з маргарином.
4. Вводимо в тісто сире яйце, замішуємо.
5. Просіваємо борошно, додаємо в тісто, також додаємо соду.
6. Зверніть увагу на густоту тіста, воно однорідне, але не дуже густе.
7. Беремо формочки або як у мене формочки-ведмедики, змащуємо рослинним маслом на всякий випадок, щоб не прилипли. Наливаємо тісто, тільки без гірки! Ставимо в гарячу духовку і випікаємо при 190 градусах 12-15 хвилин.
8. Кексики готові, залишилося тільки остудити, і дуже акуратно вибрати їх. Пригощайтеся, кексики на кефірі дуже ніжні.