Кекси сирні в формочках
(покроковий рецепт з фото)
Моя мама робила кекси в залізних формочках, доводилося попрацювати, щоб випічка не пригорає. Пропоную випробувати нові силіконові форми, розповім, як приготувати кекси сирні в формочках.
Сир в чистому вигляді їдять дуже рідко, не дуже люблю його, а ось в випічку додаю частенько. Готую з ним всілякі кекси, пироги, запіканки. Цього разу вирішив випробувати набір нових силіконових форм, завдяки яким кекси не пригорає.
- Сир - 200 грам
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 120 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
1. Вершкове масло кладу в миску і розтоплюю в мікрохвильовій печі, залишаю невеликі шматочки.
2. В окремій мисці збиваю яйця з цукровим піском, але не доводжу до білого кольору, а лише злегка віночком.
3. У миску кладу сир і розминають його виделкою, додаю до нього збиті яйця і вершкове масло, а також розпушувач для тіста, збиваю.
4. Борошно просівають і порційно вводжу в тісто, перемішую, щоб не було грудочок.
5. Силіконові формочки нічим не змащую, а виставляю їх відразу на деко. Виливаю невелику кількість тіста, Не заповнюйте їх до самого верху.
6. Випікаю кекси в розігрітому до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Кекси виходять ніжні і повітряні.