Кекс з гречаного борошна
(покроковий рецепт з фото)
Експерименти з випічкою - це завжди цікаво. В даному випадку хочу запропонувати вам на замітку класну ідею, як приготувати кекс з гречаного борошна з інжиром і ароматним кардамоном. Спробуйте!
Цей кекс - чудовий варіант солоденького десерт до чаю для дітей і дорослих. Перед подачею його можна прикрасити глазур'ю або просто присипати цукровою пудрою. Він виходить дуже ніжним, повітряним, буквально тане в роті. Якщо не знаєте, куди використовувати гречане борошно, спробуйте спекти ось такий кекс!
- Гречана мука - 80 грам
- Пшеничне борошно - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Крем - 150 грам
- Сир - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сухофрукти - За смаком
- Сіль і кардамон - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Яйця в невеликій мисці збийте з цукром. Увімкніть духовку, нехай гріється до 180 градусів.
2. Окремо збийте до однорідності сир зі сметаною.
3. Викладіть яйця до сиру.
4. В окрему мисочку просійте пшеничну і гречану муку, сіль, розпушувач.
5. Додавайте невеликими порціями, помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
6. Коли тісто готове, додайте трохи кардамону для аромату і сухофрукти за смаком. В даному випадку це інжир.
7. Викладіть тісто у жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в духовку.
8. Випікайте кекс з гречаного борошна з інжиром близько години до рум'яності. Після остудіть і прикрасьте при бажанні перед подачею, глазур'ю або цукровою пудрою, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!