Рецепт Кекс з гречаного борошна фото

Кекс з гречаного борошна
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Борошно , Гречана мука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Експерименти з випічкою - це завжди цікаво. В даному випадку хочу запропонувати вам на замітку класну ідею, як приготувати кекс з гречаного борошна з інжиром і ароматним кардамоном. Спробуйте!

Опис приготування:

Цей кекс - чудовий варіант солоденького десерт до чаю для дітей і дорослих. Перед подачею його можна прикрасити глазур'ю або просто присипати цукровою пудрою. Він виходить дуже ніжним, повітряним, буквально тане в роті. Якщо не знаєте, куди використовувати гречане борошно, спробуйте спекти ось такий кекс!

  • Гречана мука - 80 грам
  • Пшеничне борошно - 100 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Крем - 150 грам
  • Сир - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Сухофрукти - За смаком
  • Сіль і кардамон - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
кекс з гречаного борошна - фото крок 1
1. Яйця в невеликій мисці збийте з цукром. Увімкніть духовку, нехай гріється до 180 градусів.
кекс з гречаного борошна - фото крок 2
2. Окремо збийте до однорідності сир зі сметаною.
кекс з гречаного борошна - фото крок 3
3. Викладіть яйця до сиру.
кекс з гречаного борошна - фото крок 4
4. В окрему мисочку просійте пшеничну і гречану муку, сіль, розпушувач.
кекс з гречаного борошна - фото крок 5
5. Додавайте невеликими порціями, помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
кекс з гречаного борошна - фото крок 6
6. Коли тісто готове, додайте трохи кардамону для аромату і сухофрукти за смаком. В даному випадку це інжир.
кекс з гречаного борошна - фото крок 7
7. Викладіть тісто у жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в духовку.
кекс з гречаного борошна - фото крок 8
8. Випікайте кекс з гречаного борошна з інжиром близько години до рум'яності. Після остудіть і прикрасьте при бажанні перед подачею, глазур'ю або цукровою пудрою, наприклад.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти