Рецепт Картопляна запіканка по-французьки фото

Картопляна запіканка по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Немає смачніше способу приготувати картоплю, ніж запекти її в духовці! А картопляна запіканка по-французьки - це найкращий рецепт печеної картоплі, який тільки можна придумати. Всім рекомендую!

Опис приготування:

Французи люблять додавати всюди цибулю і вершки. І картопляна запіканка по-французьки не стала винятком. Для її приготування знадобляться вершки жирністю не менше 20%, а також велика цибулина. Із зелені (крім петрушки) візьміть ще укропчика. Це вже не французька, а моя деталь.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Вершки - 1 Склянка
  • Сир - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1 штука
  • Петрушка - За смаком
  • Спеції - За смаком
картопляна запіканка по-французьки - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
картопляна запіканка по-французьки - фото крок 2
Цибуля поріжте кільцями і обсмажте на олії до рум'яного кольору.
картопляна запіканка по-французьки - фото крок 3
Картоплю порізати кільцями або скибочками (тонко).
картопляна запіканка по-французьки - фото крок 4
Часник, кріп і петрушку дрібно порубати.
картопляна запіканка по-французьки - фото крок 5
Форму для випічки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї картоплю, перекладаючи її цибулею. Приправити сіллю і poperčite, а також додайте інші спеції (наприклад - мускатний горіх).
картопляна запіканка по-французьки - фото крок 6
Додайте часник і зелень, залийте все вершками. Зверху натріть рівномірно сир.
Накрийте форму фольгою, надішліть її в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Потім фольгу приберіть, запікайте ще хвилин 20-25, для утворення рум'яної скоринки.
картопляна запіканка по-французьки - фото крок 7
Готову картопляну запіканку по-французьки можете подавати як основну страву або як гарнір. Смачного!

Схожі рецепти