Картопляна запіканка по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Немає смачніше способу приготувати картоплю, ніж запекти її в духовці! А картопляна запіканка по-французьки - це найкращий рецепт печеної картоплі, який тільки можна придумати. Всім рекомендую!
Французи люблять додавати всюди цибулю і вершки. І картопляна запіканка по-французьки не стала винятком. Для її приготування знадобляться вершки жирністю не менше 20%, а також велика цибулина. Із зелені (крім петрушки) візьміть ще укропчика. Це вже не французька, а моя деталь.
- Картопля - 1 кілограм
- Вершки - 1 Склянка
- Сир - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Цибуля поріжте кільцями і обсмажте на олії до рум'яного кольору.
Картоплю порізати кільцями або скибочками (тонко).
Часник, кріп і петрушку дрібно порубати.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї картоплю, перекладаючи її цибулею. Приправити сіллю і poperčite, а також додайте інші спеції (наприклад - мускатний горіх).
Додайте часник і зелень, залийте все вершками. Зверху натріть рівномірно сир.
Накрийте форму фольгою, надішліть її в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Потім фольгу приберіть, запікайте ще хвилин 20-25, для утворення рум'яної скоринки.
Накрийте форму фольгою, надішліть її в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Потім фольгу приберіть, запікайте ще хвилин 20-25, для утворення рум'яної скоринки.
Готову картопляну запіканку по-французьки можете подавати як основну страву або як гарнір. Смачного!