Картопляна запіканка класична
(покроковий рецепт з фото)
Кожна мама повинна знати, як приготувати картопляну запіканку класичну, адже це ситне і смачне блюдо можна давати навіть маленьким діткам. Їм воно обов'язково сподобається! пробуйте приготувати!
Класична картопляна запіканка пам'ятається нам ще з дитинства, її часто давали в дитячому садку, а як готувала її бабуся - просто не передати словами. Звичайно, той смак неможливо повторити, але наблизитися до нього - запросто. Класична картопляна запіканка готується неймовірно просто і швидко, єдине: заздалегідь необхідно зробити картопляне пюре, але і тут вашої участі буде потрібно мінімум. Швидше приступайте до приготування і пишіть свої коментарі
- Картопляне пюре - 1 кілограм
- Фарш - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь відваріть картоплю і розімніть його за допомогою толкушки або блендера зі спеціальною насадкою. М'ясо пропустіть через м'ясорубку.
До ще гарячого картопляного пюре додайте яйце і вершкове масло, гарненько розмішайте. Якщо потрібно, додайте трохи солі (якщо не додавали її, коли картопля варився).
Цибулину очистіть і порубаєте кубиком.
Обсмажте цибулю в невеликій кількості соняшникової олії. Додайте фарш. Приправити сіллю і Arte, часто помішуючи, до готовності.
На дно форми для запікання рівним шаром покладіть половину картоплі.
Зверху викладіть фарш, злегка вдавивши його в картопля.
Накрийте зверху другою половиною картоплі.
Поверхня присипте панірувальними сухарями, які створять на запіканці апетитну і дуже смачну скоринку. Надішліть картопляну запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Картопляна запіканка готова. Подавайте гарячої, змастивши зверху майонезом або сметаною. Їжте із задоволенням!