Класична сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
У класичному варіанті сирних запіканок прийнято використовувати тільки манку, цукор і яйце. Урізноманітнити смак можна ванільний цукром, фруктовими есенціями або свіжими фруктами і ягодами.
Ще можна спекти сирну запіканку з сухарями. Для цього після змащування форми вершковим маслом обсипте її меленими сухарями, перелийте сир і зверху притрусіть знову сухариками. Після випічки покладіть зверху маленький шматочок вершкового масла.
- Сир - 250 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Ванільний цукор - 4 грами
- Вершкове масло - 15 грам
Приготуйте продукти для запіканки. Сир розімніть виделкою, щоб не було дуже великих грудок.
З'єднайте сир з цукром, манною крупою, ванільним цукром і яйцем.
Форму для випічки змастіть будь-яким кулінарним жиром: маргарин, масло вершкове або рослинне рафіноване. Пересипьте сирну масу в форму і відправте в гарячу духовку на 25-30 хвилин, температура - 170-180 градусів.
Сирна запіканка готова. Дайте їй добре охолонути, а потім подавайте прямо в формі. Обслуговування - за пер 1-2 людина.