Рецепт Класична сирна запіканка фото

Класична сирна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Запіканка

У класичному варіанті сирних запіканок прийнято використовувати тільки манку, цукор і яйце. Урізноманітнити смак можна ванільний цукром, фруктовими есенціями або свіжими фруктами і ягодами.

Ще можна спекти сирну запіканку з сухарями. Для цього після змащування форми вершковим маслом обсипте її меленими сухарями, перелийте сир і зверху притрусіть знову сухариками. Після випічки покладіть зверху маленький шматочок вершкового масла.

  • Сир - 250 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Манна крупа - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Ванільний цукор - 4 грами
  • Вершкове масло - 15 грам
класична сирна запіканка - фото крок 1
Приготуйте продукти для запіканки. Сир розімніть виделкою, щоб не було дуже великих грудок.
класична сирна запіканка - фото крок 2
З'єднайте сир з цукром, манною крупою, ванільним цукром і яйцем.
класична сирна запіканка - фото крок 3
Форму для випічки змастіть будь-яким кулінарним жиром: маргарин, масло вершкове або рослинне рафіноване. Пересипьте сирну масу в форму і відправте в гарячу духовку на 25-30 хвилин, температура - 170-180 градусів.
класична сирна запіканка - фото крок 4
Сирна запіканка готова. Дайте їй добре охолонути, а потім подавайте прямо в формі. Обслуговування - за пер 1-2 людина.

Схожі рецепти