Рецепт Картопля з овочами фото

Картопля з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете корисний, смачний і не дуже калорійний обід? Пропоную вашій увазі картопля з овочами - апетитне і ситне блюдо.

Опис приготування:

Рецепт приготування картоплі з овочами є практично у кожного досвідченого кулінара. Пропоную вам один з варіантів цієї страви.

1. Картопля вимити і нарізати невеликими кубиками.

2. Морква очистити і натерти на тертці (можна нарізати кружечками).

3. На помідорах зробити невеликі надрізи, залити їх окропом на пару хвилин. Потім охолодити під проточною водою і зняти шкірку. Нарізати невеликими шматочками.

4. Болгарський перець очистити від хвостика і насіння, нарізати смужками або кубиками.

5. Цибулину очистити і подрібнити.

6. Селера дрібно нарізати.

7. Гриби вимити, просушити і трохи обсмажити на сковороді до напівготовності.

8. У ємність з товстим дном скласти цибулю і перець, зверху моркву і селеру, потім помідори, картопля і гриби.

9. Посолити за смаком.

10. Додати сметану і трохи гарячої води.

11. Поставити гаситися під закритою кришкою мінімум на 30-35 хвилин. Періодично потрібно перемішувати все, а при необхідності, додавати ще трохи води. Замість води можна використовувати овочевий бульйон.

Ось, власне, і весь простий рецепт картоплі з овочами. Коли страва буде готове, зняти його з вогню і подавати до столу, прикрасивши зеленню.


  • Картопля - 5-6 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Гриби - 200 грам
  • Крем - 50-100 грам
  • Вода - 50-100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Рецепт приготування картоплі з овочами є практично у кожного досвідченого кулінара. Пропоную вам один з варіантів цієї страви.

1. Картопля вимити і нарізати невеликими кубиками.

2. Морква очистити і натерти на тертці (можна нарізати кружечками).

3. На помідорах зробити невеликі надрізи, залити їх окропом на пару хвилин. Потім охолодити під проточною водою і зняти шкірку. Нарізати невеликими шматочками.

4. Болгарський перець очистити від хвостика і насіння, нарізати смужками або кубиками.

5. Цибулину очистити і подрібнити.

6. Селера дрібно нарізати.

7. Гриби вимити, просушити і трохи обсмажити на сковороді до напівготовності.

8. У ємність з товстим дном скласти цибулю і перець, зверху моркву і селеру, потім помідори, картопля і гриби.

9. Посолити за смаком.

10. Додати сметану і трохи гарячої води.

11. Поставити гаситися під закритою кришкою мінімум на 30-35 хвилин. Періодично потрібно перемішувати все, а при необхідності, додавати ще трохи води. Замість води можна використовувати овочевий бульйон.

Ось, власне, і весь простий рецепт картоплі з овочами. Коли страва буде готове, зняти його з вогню і подавати до столу, прикрасивши зеленню.

Схожі рецепти