Капкейкі класичні
(покроковий рецепт з фото)
Хочете почастувати своїх гостей ніжними і смачними міні-тортиками, завжди ефектно дивляться на святковому столі? подивіться рецепт, як приготувати капкейкі класичні. Готуйте з задоволенням!
Кекси - (англ. Кекс) "чашковий торт" - ніжне бісквітне тісто і красиво викладений крем зверху. Випікаються вони зазвичай в паперових формочках і подаються до столу прямо в них. Готуються капкейкі досить швидко і легко, а ваша фантазія дозволить ефектно прикрасити кожен з цих мініатюрних тортиків. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Цукор - 200 грам(150г - в тісто; 50г в крем)
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 90 мілілітрів
- Маскарпоне - 450 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти. Молоко, яйця і вершкове масло повинні бути кімнатної температури. Їх краще дістати з холодильника заздалегідь.
Для крему візьміть маскарпоне і цукор.
Збийте міксером вершкове масло з ваніліном і цукром в пишну масу протягом 5-7 хвилин.
Злегка збийте яйця. Поступово додайте їх до масляною масою, безперервно збиваючи протягом 5 хвилин.
Просійте борошно і розпушувач, додайте до олійно-яєчної маси. Влийте молоко і ретельно перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 З. Розподіліть тісто по формах для капкейков. Раджу паперові формочки опускати в металеву або силіконову форму, щоб вони не втратили обсяг. Випікайте капкейкі 25 хвилин до сухої зубочистки.
Готові капкейкі вийміть з духовки і остудіть.
Маскарпоне збийте з цукром протягом 2-х хвилин. Викладіть крем в кондитерський мішок і нанесіть на капкейкі. При бажанні посипте шоколадною стружкою.
Смачного!