Хворост з медом
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий і улюблений багатьма хмиз традиційно доповнюють цукровою пудрою. Я ж хочу запропонувати вам не менш смачний варіант - хрусткий і апетитний хмиз з медом в домашніх умовах. Запам'ятовуйте!
Тісто для хмизу замішується швидко і просто, але перед смаженням я рекомендую залишити його "відпочити" з 15-20 хвилин. Розкачайте все тісто відразу, наріжте і загорніть пластинки, так як смажиться хмиз дуже швидко.
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Крем - 100 грам
- Борошно - 2-2.5 склянки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Мед - За смаком (для подачі)
1. Підготуйте необхідні інгредієнти.
2. У глибоку миску вбийте яйця.
3. Додайте сіль, соду і цукор.
4. Збийте і додайте сметану.
5. Всипте просіяне борошно.
6. Замісити тісто щільне.
7. Через 15-20 хвилин розкачайте пласт тесту максимально тонко.
8. Наріжте довгими смужками.
9. І поперек.
10. У центрі кожної смужки зробіть невеликий надріз.
11. Протягніть через нього кінець смужки.
12. На сковороді розігрійте олію і викладіть тісто.
13. Смажте до рум'яності з двох сторін.
14. Готовий хворост спершу викладіть на паперовий рушник або в друшляк, щоб стекли надлишки масла.
15. Полийте хмиз медом і подавайте до столу. Приємного чаювання!