Рецепт Хворост простий фото

Хворост простий
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , Яйця
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ця страва пам'ятають багато, адже воно родом з дитинства. Наші мами і бабусі готували його нам. А тепер ми можемо готувати його освоїмо близьким і дітям за старовинним рецептом, який дуже простий.

Опис приготування:

Для приготування цього рецепту вам знадобиться зовсім мало інгредієнтів. Хворост виходить смачним, хрустким. Найголовніше - подавати хмиз свіжим. Саме тоді він найсмачніший. Щоб дізнатися, як приготувати хмиз простий, просто прочитайте цей рецепт.

  • Куряче яйце - 1 штука
  • Горілка - 50 мілілітрів
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1, 5 склянки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - 2 щіпки
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 100 грам
хворост простий - фото крок 1
У скляну миску вбийте сире куряче яйце, додайте цукор, сіль, влийте воду і горілку. Все ретельно збийте вінчиком.
хворост простий - фото крок 2
Просійте пшеничне борошно вищого сорту через сито кілька разів і введіть її до рідких інгредієнтів.
хворост простий - фото крок 3
Замісити пружне і еластичне тісто. Наройте його харчовою плівкою або рушником і дайте постояти півгодини.
хворост простий - фото крок 4
Розкачайте тісто в тонкий пласт. Розріжте його на прямокутні шматочки, зробіть в центрі кожного надріз. Загорніть одну сторону кожного прямокутника всередину.
хворост простий - фото крок 5
У каструлі або в казанку розігрійте рослинне масло. Його має бути достатня кількість. Обсмажуйте в ньому шматочки тіста до золотистого кольору. Потім викладіть їх на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир. Перекладіть хмиз на блюдо і посипте все цукровою пудрою.

Схожі рецепти