Хворост простий
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва пам'ятають багато, адже воно родом з дитинства. Наші мами і бабусі готували його нам. А тепер ми можемо готувати його освоїмо близьким і дітям за старовинним рецептом, який дуже простий.
Для приготування цього рецепту вам знадобиться зовсім мало інгредієнтів. Хворост виходить смачним, хрустким. Найголовніше - подавати хмиз свіжим. Саме тоді він найсмачніший. Щоб дізнатися, як приготувати хмиз простий, просто прочитайте цей рецепт.
- Куряче яйце - 1 штука
- Горілка - 50 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1, 5 склянки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Цукрова пудра - 100 грам

У скляну миску вбийте сире куряче яйце, додайте цукор, сіль, влийте воду і горілку. Все ретельно збийте вінчиком.

Просійте пшеничне борошно вищого сорту через сито кілька разів і введіть її до рідких інгредієнтів.

Замісити пружне і еластичне тісто. Наройте його харчовою плівкою або рушником і дайте постояти півгодини.

Розкачайте тісто в тонкий пласт. Розріжте його на прямокутні шматочки, зробіть в центрі кожного надріз. Загорніть одну сторону кожного прямокутника всередину.

У каструлі або в казанку розігрійте рослинне масло. Його має бути достатня кількість. Обсмажуйте в ньому шматочки тіста до золотистого кольору. Потім викладіть їх на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир. Перекладіть хмиз на блюдо і посипте все цукровою пудрою.