Хворост на ряженке
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не дбає про калорійність десертів, пропоную дуже класний варіант, як приготувати хмиз на ряжанка. Хрусткий, ароматний і неймовірно смачний виходить хмиз за цим рецептом!
Традиційно хмиз готують на кефірі, але я пропоную використовувати більш жирну і ніжну ряжанку. Для аромату ви можете взяти не тільки ванілін, але і корицю, мелений імбир, гвоздику, наприклад.
1. Для початку в глибоку миску вбийте яйця. Віночком або вилкою збийте їх небагато з дрібкою солі.
2. Додайте цукор, перемішайте. Я рекомендую додавати трохи цукру, адже після смаження хмиз на ряжанка в домашніх умовах буде щедро присипаний цукровою пудрою.
3. Влийте ряжанку, продовжуючи збивати.
4. Просійте борошно з ваніліном, невеликими порціями всипати їх до рідких інгредієнтів. Тісто має вийти однорідним, без грудочок. Воно не повинно липнути до рук.
5. Робочу поверхню присипте борошном, викладіть на неї тісто, яке розкачайте досить тонко.
6. Гострим ножем наріжте пласт на невеликі смужки в пару сантиметрів шириною.
7. У центрі зробіть невеликий надріз і протягніть в нього один край.
8. Тепер потрібно як слід розігріти олію.
9. Опускайте хворост в масло, смажте його у фритюрі до рум'яної.
10. Ось і весь секрет, як приготувати хмиз на ряжанка. Акуратно дістаньте готову випічку з масла шумівкою і викладіть на паперовий рушник.
11. Коли пішло зайве масло, а хмиз трохи охолов, присипте його цукровою пудрою. От і все, можна подавати до столу!
- Борошно - 1-1.5 склянки
- Ряжанка - 0.5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1 За смаком
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку в глибоку миску вбийте яйця. Віночком або вилкою збийте їх небагато з дрібкою солі.
2. Додайте цукор, перемішайте. Я рекомендую додавати трохи цукру, адже після смаження хмиз на ряжанка в домашніх умовах буде щедро присипаний цукровою пудрою.
3. Влийте ряжанку, продовжуючи збивати.
4. Просійте борошно з ваніліном, невеликими порціями всипати їх до рідких інгредієнтів. Тісто має вийти однорідним, без грудочок. Воно не повинно липнути до рук.
5. Робочу поверхню присипте борошном, викладіть на неї тісто, яке розкачайте досить тонко.
6. Гострим ножем наріжте пласт на невеликі смужки в пару сантиметрів шириною.
7. У центрі зробіть невеликий надріз і протягніть в нього один край.
8. Тепер потрібно як слід розігріти олію.
9. Опускайте хворост в масло, смажте його у фритюрі до рум'яної.
10. Ось і весь секрет, як приготувати хмиз на ряжанка. Акуратно дістаньте готову випічку з масла шумівкою і викладіть на паперовий рушник.
11. Коли пішло зайве масло, а хмиз трохи охолов, присипте його цукровою пудрою. От і все, можна подавати до столу!