Хворост на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Хворост - смачне домашнє ласощі, улюблене з дитинства, готувати його можна на чому завгодно, а чи знаєте ви, що можна приготувати хмиз на пиві.
Якщо хочете побалувати домашніх чимось смачним до чаю, приготуйте хмиз, а якщо в холодильнику випадково опинилася баночка пива, тобто відмінний варіант рецепта хмизу на пиві. Виходить дуже смачний хрусткий хмиз, рецепт простий, ділюся покроковою інструкцією.
- Пиво світле - 200 мілілітрів
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки

Підготуйте інгредієнти.

У миску для замішування тіста влийте пиво, покладіть сіль і цукор.

Всипте просіяне борошно.

Замісити тісто.

Розкачайте тісто в тонкий пласт, наріжте на смужки, в центрі смужки зробіть проріз.

Просуньте один кінець смужки з тіста через проріз, вийде заготовка для хмизу.

Влийте достатню кількість рослинної олії на сковороду і добре прогрійте, тільки після цього невеликими порціями обсмажте хмиз з обох сторін.

Готовий хворост викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від залишків олії.

Остиглий хмиз посипте цукровою пудрою, наливайте чай і кличте домашніх. Встигайте, хмиз зникає дуже швидко!