Хліб на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся з вами простим рецептом хліба на ряжанка. Виходить смачна і дуже ароматна випічка, ряжанка надає особливу насолоду, а два види борошна роблять хліб по-справжньому смачним. Рекомендую!
Перед вами рецепт приготування хліба на ряжанка. Вийде дуже ароматна і смачна випічка, і не треба тепер постійно бігати навколо духовки, намагаючись підтримувати потрібну температуру або проводити всякі хитромудрі маніпуляції з тестом, щоб воно піднялося. Відтепер все зробить хлібопічка і цей простий рецепт! А як приготувати хліб на ряжанка, зараз розповім!
- Борошно житнє обдирне - 200 грам
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Ряжанка - 200 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
1. Спочатку в чашу хлібопічки додамо всі рідкі компоненти: яйце, воду, масло і ряжанку. Потім зверху всипаємо два види борошна, цукор, сіль і дріжджі.
2. Виставимо тепер просто рівень бажаної скоринки і вага бажаного буханця. Включаємо тепер в найдовший режим, у мене це "французький багет", який хлібопічка готує три години. Тісто має бути після замісу ось таким. Якщо у вас воно густіше, додайте ще трохи води або ряжанки.
3. І ось через три години отримаємо пишний і ароматний домашній хліб!