Гречка з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я не збираюся ламати голову над приготуванням вечері. Я прекрасно знаю, як приготувати гречку з яйцем. Ця страва готували мені ще в дитинстві. Воно просте і ситне. Спробуйте і ви.
Гречану кашу можна вживати як в солоному, так і солодкому вигляді. Для солодкого виключіть з рецепта часник, сіль і перець. Додайте цукор або мед. І у вас вийде справжній десерт, який із задоволенням будуть лопати діти! Гречка вариться швидко, а якщо ви її ще попередньо замочіть на годинку, так і десяти-п'ятнадцяти хвилин вистачить!
- Крупа гречана - 300 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйця - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Перебираємо і промиваємо гарненько гречку. Висипаємо на сковороду і просушують на слабкому вогні. Потім відрізаємо шматок вершкового масла і обсмажуємо на ньому гречку, помішуючи, протягом 5 хвилин.
Збиваємо яйця з молоком. Можна взяти вершки, розбавивши водою. Якщо немає молока, не біда. Додайте більше вершкового масла і налийте води. Гречку тушкуємо на слабкому вогні під кришкою. Стежимо, щоб каша не підгорає. Для цього потрібно стежити за рівнем рідини. Можна по ходу її трохи підливати: воду або молоко, по необхідності.
Чистим чеснок. Якщо ви більше любите ріпчаста цибуля, сміливо використовуйте його! Для цибулі краще взяти окрему сковороду і обсмажити його на рослинному, або вершковому маслі, а потім вже класти в гречку. Часник можна просто нарубати дрібно, або потерти на тертці. Після чого, додамо його до каші. Заодно посолимо, поперчити і перемішати.
Гречка готується швидко, не встигнете сильно зголодніти. На все про все у мене пішло близько півгодини. Гречка в такому вигляді мені дуже подобається завдяки ніжному смаку. А ще це економно! Смачного!