Гречаний суп з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо прийнято подавати на обід гарячим. Суп смачний, легкий і ситний. Його можна приготувати про запас і зберігати в холодильнику. Розповідаю про рецепт, як приготувати гречаний суп з куркою.
Для приготування можна використовувати курячий бульйон або воду. Суп можна заправити смаженою цибулею і морквою або використовувати тільки відварні овочі. Подавайте його до столу зі свіжою зеленню (петрушка, кріп, селера). Замість курки можна використовувати індичку, свинину чи яловичину.
- Рослинна олія - За смаком
- Гречка - 1/3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Селера - 0, 5 штуки (стебло)
- Цибуля - 1 штука
- Бульйон - 4 склянки
- Куряча грудка - 350 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
1
В сотейник налейте 2 столові ложки рослинної олії, викладіть вимиту гречку і обсмажуйте кілька хвилин, потім залийте водою і доведіть її до кипіння, варите 15 хвилин.
2
Очистіть моркву і наріжте її невеликими шматочками, вимийте селера, очистіть цибулю від лушпиння і нарубати шматочками.
3
У каструлю налийте 0, 5 склянки бульйону, викладіть підготовлені овочі і тушкуйте на слабкому вогні 10 хвилин під закритою кришкою.
4
Залийте овочі бульйоном, додайте шматочки курячої грудки і гречку, доведіть суміш до кипіння.
5
За смаком посоліть і поперчіть, проваріть кілька хвилин і вимикайте вогонь.
6
Вимийте і наріжте дрібно петрушку, розлийте суп по тарілках і прикрасьте петрушкою. Смачного!