Гречані млинці на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Найбільше з ранку моя родина любить поласувати оладками або млинцями. Саме тому я знаю не один рецепт такий випічки. Один з них - як приготувати гречані млинці на дріжджах.
Розповім, як приготувати гречані млинці на дріжджах. Дуже вдалий рецепт на молоці, але тісто для нього необхідно підготувати з вечора. Воно має настоятися і стати щільним. Виходять досить щільні млинці, якими можна цілком наїстися. Зі сметаною вони будуть просто смакота!
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Борошно гречане - 220 грам
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Молоко - 600 мілілітрів
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
Обидва види борошна просійте в миску. Молоко (500 мл.) трохи підігрійте, розведіть в ньому дріжджі, а потім влийте його в борошно і замішати в круте тісто.
Залиште тісто в теплому місці на 7 годин, укривши його рушником. Після цього розігрійте залишки молока і розчиніть в ньому сіль. Влийте його в тісто, розмішайте і залиште все на півгодини.
На розігрітій з маслом сковороді випікайте млинці до золотистого кольору з кожного боку. Смачного!