Гарбузовий маковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Я завжди шукала простий і смачний рецепт пирога з гарбузом, але завжди це щось складносурядна з випаровуванням, варінням і смаженням гарбуза. Пропоную вам найпростіший у світі рецепт гарбузового пирога.
Я люблю випічку, яка не вимагає часу і безлічі інгредієнтів, тому цей простий гарбузовий пиріг для мене просто знахідка. Як тільки гарбуз з'являється на прилавках магазинів на початку осені, я запасаюся цими незвичайними помаранчевими овочами химерної форми і починаю експериментувати. Як приготувати гарбузовий маковий пиріг, я вже пам'ятаю напам'ять, так як він полюбився всім моїм домочадцям. Прикрасьте ваш пиріг глазур'ю і тертим шоколадом.
- Борошно пшеничне - 1.5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Гарбуз - 2 склянки
- Масло рослинне - 100 грам
- Мак - 0.5 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Шоколад - 50 грам
У ємності збийте яйце з дрібкою солі. Не варто сильно старатися, повітряні білкові піки не потрібні. Досить того, щоб білки змішалися з жовтками до однорідності.
До яйцям додайте цукор, перемішайте.
Озбройтеся міксером і на високій швидкості збийте яйця до пухкої маси.
Гарбуз промийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
З'єднайте з тестом гарбуз і мак. Додайте борошно, розпушувач, рослинна олія. Ретельно перемішайте.
У форму, змащену маслом, викладайте тісто, розрівняйте його лопаткою.
Випікайте при температурі 180 градусів до рум'яної скоринки. Готовність пирога перевірте зубочисткою.