Рецепт Формове печиво фото

Формове печиво
(покроковий рецепт з фото)

Норвезька кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Печиво

Є у мене керамічні формочки, які не так часто використовую. І ось днями вирішила дістати їх з комори і «оживити». Розповідаю про рецепт десерту, як приготувати формове печиво.

Думаю, що у багатьох є подібні формочки (керамічні, залізні, силіконові і ін.), і напевно, вони припадають пилом десь на полиці. З їх допомогою можна швидко і якісно зробити смачні печенюшки, які відмінно йдуть з чаєм або кавою. Не потрібно довго возитися з ними, а тільки зробити тісто і заповнити їм формочки.

  • Вершкове масло - 1/2 склянки
  • Яйця - 1 штука
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ваніль - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 2 ¼ Склянок
1
У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте цукор і збийте, додайте яйце і молоко.
2
Змішайте борошно з ваніллю і сіллю, поступово введіть її в чашу, перемішайте і викладіть тісто на стіл.
3
Вимішуйте тісто кілька хвилин, Не забиваєш його борошном, а потім сформуйте кулю і оберніть його в харчову плівку. Перекладіть тісто на 30 хвилин в холодильник або на 10 хвилин в морозильну камеру.
4
Форми для печива змастіть шматочком вершкового масла і посипте борошном, потім переверніть форму, щоб позбутися від зайвої борошна.
5
Дістаньте тісто і отщіпніте невеликий шматочок, викладіть його в форму і притисніть, за допомогою качалки вкатанним тісто в форму, щоб добре закарбувалися малюнки. Переверніть форму і кілька разів вдарте по ній, щоб печиво випало.
6
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Потім знову посипте форму борошном і повторіть процедуру.
7
Випікайте печиво в розігрітій до 175 градусів духовці 10-12 хвилин. Якщо в духовці 2 рівня, то ставте деко на верхній.
8
Готове печиво акуратно перекладіть на тарілку, остудіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти