Дитячий торт своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Дитяче свято без яскравого і смачного торта - це і не свято навіть, згодні? Якщо ви хочете приготувати дитячий торт власноруч, для цього не треба бути великим кондитером. Переконайтеся самі!
Чи не довіряєте магазинним тортам, а попереду вас чекає дитяче свято, який неможливий без торта? Не біда, в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати дитячий торт своїми руками. Для дітей важливо в першу чергу, як оформлений торт, а вже в другу - його смак. Я думаю, що таке оформлення торта сподобається і діткам, і господині. А смак у нього буде чудовим, повірте. Торт виходить більшим, вагою близько 2 кг, але на моїх святах від нього не залишалося ні шматочка.
- Борошно пшеничне - 4-5 склянок(4-4, 5 - в тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 2 склянки(1 - в тісто, 1 - для крему)
- Сода - 3 чайних ложки (без гірки)
- Крем - 500 грам
- Вершки 33% - 450-500 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Горіхи - 0, 5 склянки (будь-які)
На водяній бані розтопити мед і вершкове масло.
А тим часом подрібнити горіхи. Найкраще викласти їх в пакет і добре пройтися качалкою, а потім додатково порубати ножем.
Мед у мене гречаний, тому темний. Додаємо до медово-масляної суміші яйця, цукор і соду. Перемішуємо.
І ставимо знову на водяну баню. Весь час помішувати суміш, вона почне пінитися. Тримаємо на бані хвилин 7-8.
Додаємо горіхи і 2 склянки борошна. Розмішуємо.
І відправляємо на водяну баню ще хвилин на 5. Помішуємо! !!
Знімаємо миску з тестом з лазні. Додаємо ще 2 склянки борошна і розмішуємо спочатку ложкою, так як суміш у нас гаряча.
А потім руками вимішуємо м'яке і гладке тісто. Може знадобитися ще борошно, тісто не повинно прилипати до рук. Але підсипати муку маленькими порціями, інакше потім буде важко розкачати тісто.
Я поділяю тісто 15-16 частин.
І розгортаємо тонкі коржі діаметром 25-26 см.
Я розгортаю відразу все коржі, а тим часом включаю духовку на 200 градусів, нехай гріється разом з листами.
Злегка посипаємо гарячий деко борошном і викладаємо корж. Я печу відразу на двох, процес виходить дуже швидким.
Гарячі коржі відразу ж обрізаємо по контуру тарілки або кришки від каструлі відповідного розміру.
Ось які гарні коржі для торта вийшли.
Для крему змішати вершки, сметану, цукор (ванільний і звичайний) і лимонний сік. Збиваємо міксером до загустіння.
І перемащуємо все коржі.
Смажена кремом і верх, і Boca торт. Можна поставити в холодильник для просочення годин на 6-8. А потім приступимо до оформлення.