Дієтичний десерт з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви стежите за своєю фігурою, то рецепт, як приготувати дієтичний десерт з яблук, спеціально для Вас. Завдяки йому можна поласувати солодким і не зіпсувати фігуру.
Яблука добре піддаються термічній обробці, вони зберігають свою форму і при цьому повністю пропікаються. Яблука можна запекти половинками або зробити такий собі "мішечок" . Всередину можна покласти свіжі або заморожені фрукти та ягоди, горіхи, сухофрукти, сир. Яблука краще брати досить щільні і не пошкоджені або переспілі.
- Яблуко - 3 штуки
- Грецькі горіхи - 5 штук
- Мед - 30 грам
1. Яблука мою, зрізаю верхівку і вичищаю серединку (видаляю кісточки і прибираю трохи м'якоті), залишаю стеночки в товщину близько 1 см. Горіхи чищу від шкаралупи і перетинок.
2. Всередину кожного фрукта кладу мед і горіхи, накриваю зрізаними капелюшками.
3. Кожне яблуко обертають фольгою, так все соки залишаться всередині і яблуко не розпадеться.
4. Випікаю яблука в розігрітому до 200 градусів духовці близько 20 хвилин. Якщо яблука дуже тверді, то всередину кожного вливаю по чайній ложці води.
5. Дістаю яблука з духовки і акуратно перекладаю їх на тарілку, відразу не забираю фольгу, залишаю так на 5 хвилин.
6. Викладаю яблуко з фольги, прибираю капелюшок і подаю до столу зі свіжою м'ятою.